Dwarrel neemt een kijkje in de tomatenkas

Marleen schrijft kinderboek over het werken in de kas

Tholen - Vrijdagavond 20 september was het feest bij het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor Glastuinbouw in Westdorpe. Medewerkster Marleen Bommelijn presenteerde er haar kinderboek ‘Dwarrel neemt een kijkje in de tomatenkas’.

Marleen met burgemeester Lonink van Terneuzen (rechts) en wethouder Verwaet (links). Foto: Westdorpe, het warmste dorp van Nederland 

Inspiratie
Marleen werkt nu een jaar bij het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor Glastuinbouw in Westdorpe en het werk bevalt haar erg goed. Zo goed, dat ze er inspiratie kreeg voor haar tweede kinderboek. “Het viel me op dat kinderen niet weten waar tomaten vandaan kopen. Dat ze in de winkel te koop zijn weten ze wel, maar wat daaraan vooraf gaat, weten ze niet.”

En dus besloot Marleen, die al eerder een kinderboek schreef over het boomblaadje Dwarrel, dat diezelfde Dwarrel maar weer eens door Woehoe de wind een nieuw avontuur moest worden ingeblazen. Zo komt Dwarrel terecht in een tomatenkas, waar hij Hommelie de Hommel ontmoet.

“Op speelse wijze laat ik zien wat er allemaal in een kas gebeurt”, vertelt Marleen. Niet alleen het verhaal, maar ook de illustraties zijn van haar hand. “De winkel, de karren, alles heb ik getekend.”

Het boekje 'Dwarrel neemt een kijkje in de tomatenkas' (ISBN nummer 978-94-638-9608-5) is online te bestellen bij uitgeverij Boekscout, of te vinden bij Matilda’s Boek in Sas van Gent, boekhandel Van de Sande in Terneuzen en natuurlijk in de winkel van het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor Glastuinbouw in Westdorpe.

Voor meer informatie:
Voorlichtings- en opleidingscentrum
Smitsschorreweg 9
4554 LK Westdorpe
T: 0115-477004
www.werkenindekas.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.