Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deense bio-export in 2011: +11%

Uit nieuwe cijfers van Danmarks Statistik blijkt dat Deense bio-bedrijven voor het zesde jaar op rij een nieuw exportrecord bereikt hebben. Organic Denmark verwacht dat de export in het komende jaar verder zal groeien en schat dat de verwerkte biologische levensmiddelen het hoogste exportpotentieel zullen hebben.

In 2011 hebben de Deense bio-bedrijven voor meer dan 134 miljoen euro geƫxporteerd. Dat betekent een totale groei van 21 procent ten opzichte van 2010. Hiermee is voor de zesde keer op rij een exportrecord gevestigd. De bio-export is in de laatste 6 jaar verviervoudigd.

"Het exportpotentieel van de Deense bio-producten is enorm. Deense biologische producenten zijn in staat om hun producten aan te passen aan de behoeften van de internationale consument. Dat is de sleutel van ons exportsucces", zegt Klaus Bentzen, exportmanager bij Organic Denmark.

Vooral deze drie producten doen het goed: vlees, zuivel en groenten en fruit. Die zijn samen goed voor 75 procent van de totale Deense bio-export. "We zijn blij dat de Deense bio-AGF zo populair is in Europa." De export van groenten en fruit is tussen 2009 en 2011 verdubbeld. De Europese markt is goed voor 90 procent.

"Bewerkte voedingsmiddelen zoals kaas en boter hebben nog steeds het grootste exportpotentieel. Dit is waar Denen echt goed in zijn."

Publicatiedatum: