Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teeltadvies voor toenemend aantal investeerders

Tholen - Met een handtekening hernieuwden Wouter Kuiper van KUBO en Barend Lobker van Vortus Greenhouse Consultants onlangs hun samenwerking. KUBO bouwt niet alleen Ultra-Clima kassen, ze adviseren de teler ook over het optimaal gebruiken daarvan. Dat doen ze in samenwerking met Vortus. “Want”, zo legt Wouter uit, “juist omdat je door semi-gesloten te telen voedsel kunt verbouwen op plaatsen waar dat voorheen niet mogelijk was, stappen steeds meer investeerders in de glastuinbouw. Zij hebben doorgaans weinig teeltkennis en kunnen wel wat advies gebruiken.”

Wouter Kuiper, KUBO, Jeroen Rauws, manager KUBO Smart Growing en Barend Lobker van Vortus Greenhouse Consultants.

Dat advies komt bij de afdeling KUBO Smart Growing vandaan, waar Jeroen Rauws en zijn team met behulp van dataplatform Pylot het reilen en zeilen in de kas tot in de details in beeld brengen. “Een Ultra-Clima kas vergt een andere manier van telen. Vortus vult de dienstverlening van Smart Growing aan met teeltadvies en ondersteunt de driedaagse Ultra-Clima training.”

De Ultra-Clima kas kwam op de markt in 2008. Sindsdien zijn er veel van neergezet in droge, warme klimaten, bijvoorbeeld de oostkust van China en de oostkust van de Verenigde Staten. “Daar zijn de temperaturen overdag hoog en ’s nachts dalen ze niet genoeg. In de kas ondervangen we dat met nachtkoeling. Zo kunnen we in extreme klimaten de omstandigheden zo reguleren, dat er toch goed in te telen valt. Waar aan de kust van China voorheen slechts een half jaar kon worden geteeld, daar kan dat nu jaarrond.”

 

Voor meer informatie: 
KUBO Group
+31 174 286 161
[email protected]
www.kubogroup.nl

 

Vortus Greenhouse Consulting
+31 (0)174 – 727 498
[email protected]
www.vortus.eu