KUBO lanceert dataplatform Pylot

KUBO lanceert tijdens de GreenTech een opvallende innovatie: Pylot. Onder die naam lanceert de Monsterse kassenbouwer een eigen dataplatform voor gebruik in de glastuinbouw. Pylot moet de groeiende stroom data in kassen bundelen, analyseren en vooral inzichtelijk maken. Het softwareplatform leest de data uit van alle grote merken klimaatcomputers maar ook uit andere databronnen.

Kassen en teeltprocessen produceren steeds meer data. Die gegevens zijn niet altijd even transparant. Ook ontbreekt het in de meeste gevallen aan samenhang tussen data van uiteenlopende bronnen, dat maakt het teeltproces complex. Het kassenbouwbedrijf haalt tegenwoordig het grootste deel van de omzet over de grens, met projecten in onder meer de Russische staten, Canada, de Verenigde Staten, China en Australië. Momenteel stappen veel investeerders in de glastuinbouw, een sector die de komende decennia miljarden monden moet gaan voeden. Dat maakt de vraag naar ondersteunende en complete informatie over het reilen en zeilen in de kas steeds actueler.

Praktisch bruikbare informatie
Met Pylot lanceert KUBO een dataplatform dat alle data uit de kas bundelt, zoals warmte, licht, voeding en energie. Dat moet gebruikers een veelheid aan praktisch bruikbare informatie opleveren, over thema’s als de productie, gewasgroei en -prestaties en klimaat. Die data kan handmatig verder worden aangevuld met bijvoorbeeld gegevens plantcycli en oogstplannen. Ook foto’s over de teelt kunnen worden toegevoegd. Alle informatie wordt in de cloud verzameld. KUBO heeft voor de ontwikkeling van Pylot nauw samengewerkt met jonge, innovatieve specialisten en eigen klanten, die continu feedback geven over de werking van het systeem. Pylot helpt de teler of ondernemer het proces in de kas eenvoudiger te maken.

Pylot is voor alle telers over de gehele wereld te gebruiken.

Het concept is voor het eerst te zien tijdens de GreenTech Amsterdam, van 11 tot en met 13 juni (hal 8, stand 053).

Voor meer informatie:
Pylot
info@pylot.nl
www.pylot.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.