Nieuw systeem voor basilicumteelt in hydrocultuur

Geteeld op water kan de productiviteit in de basilicumteelt met 25% worden verbeterd. Dat weet het Italiaanse Rosa Plast, dat in samenwerking met Cammelli een dergelijk systeem ontwikkeld heeft om de opbrengsten van basilicum te verhogen.

"Dankzij de jarenlange ervaring en samenwerking met Cammelli hebben we een systeem in de vorm van panelen ontwikkeld voor de teelt van basilicum. Het heeft opmerkelijke prestaties geleverd in de kas en agronomen en telers hebben het gevalideerd", zegt plant manager Attilio Cattaruzza.

Er is aangetoond dat het systeem de productiviteit met 25% verbeterd. Daarnaast verkort het de oogsttijd met 10%, de verplantingstijd met 15% en zorgt het voor 30% minder vervuiling.

"Bovendien is het gebruikte materiaal volledig recyclebaar. Het paneel is ontworpen om te worden ingevoerd in een automatisch systeem met de mogelijkheid om te stapelen en de ruimtes te verkleinen", zegt Cattaruzza.

Rosa Plast is in de jaren '90 opgericht en is gespecialiseerd in de constructie van mallen voor plastic componenten en apparatuur voor de transformatie van plastic. Sinds een aantal jaren is het bedrijf ook actief in de indoorfarming waarbij het dragers voor teel in hydrocultuur aanlevert.

"Onze recente ervaringen hebben ons in staat gesteld om een aantal producten te ontwerpen voor teelt in hydrocultuur. Twee octrooien zijn afgegeven voor de substraten die worden gebruikt voor de teelt van sla en basilicum. Ze zijn ontworpen om processen, logistiek, onderhoud en reiniging te optimaliseren, maar vooral om de productiviteit per vierkante meter te vergroten", zegt Cattaruzzi.

Voor meer informatie:
Rosa Plast Srl
Z.I. Nord- Via Valcellina 1,
33097 Spilimbergo (PN) Italië 
Tel.: (+39) 0427 595311
E-mail: attilio.cattaruzza@rosagroup.com
Web: www.rosagroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven