Maatschap Keijsers kiest voor Gotja en Getty

"Bontvirusresistentie voornaamste reden voor keuze twee nieuwe komkommerrassen"

Maatschap Keijsers, met aan het roer Jac van de Broek, teelt op 2 hectare komkommers in Veldhoven. Recentelijk kondigde Maatschap Keijsers – bij monde van directeur Herman Keijsers – aan dat het bedrijf kiest voor de nieuwe komkommers van De Ruiter: Gotja voor de zomer en Getty voor de herfst. Teeltmanager Jac van de Broek legt uit waarom.



Sterk tegen bontvirus
Jac: "Gotja en Getty zijn niet helemaal nieuw voor ons. Afgelopen herfst hebben wij deze twee al beproefd in uitgebreide padproeven. We weten dus al een beetje wat we kunnen verwachten. De voornaamste reden om te kiezen voor deze twee rassen is de bontvirusresistentie. Daarmee kiezen wij voor zekerheid, omdat we één virusplant hebben gevonden. Een ander voordeel van Gotja en Getty is dat ze weinig gevoelig zijn voor Mycos."

Jac gaat verder: "Natuurlijk hebben wij deze keuze besproken met onze teeltvoorlichter, Herman Hermans. Die kon zich zeker vinden in deze rassen. En belangrijker nog: Piet Lelieveld sprak zijn volle vertrouwen uit in Gotja en Getty. (Piet beoordeelt voor De Ruiter alle veredelingsproeven in komkommer.) Als Piet het zegt, durven wij het zeker aan met deze rassen."

Kwaliteit en productie
"Wij hebben in de proeven gezien dat zowel Gotja als Getty goed meekomen in productie. Over de kwaliteit van de komkommers waren we ook zeer tevreden. Inmiddels is Gotja gezaaid – we gaan op 9 mei 27-daagse getopte planten naar de kas halen."

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven