Tholen - Om maar even met de deur in huis te vallen ... Henk en Jan Breugem uit Bleiswijk van de Petuniaweg: "Wij zien een boost in de laatste zetting van de paprika’s. En volgens ons is dat dankzij de inzet van Pentakeep. De groene paprika’s van het ras Frazier waren dit jaar bij ons aanzienlijk groter en de paprika’s van de laatste zetting zijn zelfs nog nooit zo groot en zwaar geweest.”

Deze telers zien dat ondanks het extreme weer van dit jaar de paprikaplanten minder stress ondervonden. Ze stonden er goed gezond bij. Op advies van Bas van Schie van Pentagrow gaven de gebroeders Breugem het gewas een boost met Pentakeep voor de laatste zetting. Dit  hield in dat er een dubbele dosering werd toegepast van Pentakeep. Er werd twee liter per ha per veertien dagen ingezet in plaats van de gebruikelijk één liter. Het gekozen moment was van belang voor het resultaat. Het is gebruikelijk om te stoppen met Pentakeep als de kop uit de paprikaplant is. Dit jaar is ervoor gekozen om juist dan de extra hoge dosering te geven. Jan: "Met als resultaat een mooi ruime laatste zetting met kwalitatief prachtige en zware vruchten.”

Vlakkere productie en zwaardere vruchten
De gebroeders Breugem gebruiken al twaalf jaar Pentakeep en zijn overtuigd van de voordelen. Henk  Breugem: "Pentakeep is een uitstekende groeistimulator. Met een dubbele dosering is de plant generatief nog beter te sturen. De plant maakt  extra vruchten aan en de productie is uiteindelijk vlakker." Het eerste jaar hebben ze een proef gedaan met twee kraanvakken en zagen ze al verschil tijdens het sorteren. Jan: "De paprika’s geteeld met Pentakeep waren groter en zwaarder. De laatste twee jaar wordt er gesorteerd op gewicht in plaats van maat. Dan brengt het gebruik van Pentakeep alleen maar meer voordeel mee, omdat we zwaardere vruchten oogsten.” 

Voor meer informatie:
Pentagrow
www.pentagrow.nl
info@pentakeep.nl
0182 -76 91 17

Bas van Schie
bas@pentakeep.nl  
tel 06 - 51 34 24 16