Plasticbedrijf Pöppelmann was een van de winnaars van de "Pro-K-award 2019". Deze prijs wordt jaarlijks toegekend. De jury riep de TEKU "recycling blue" plantenpot serie uit tot de winnaar in de categorie Tuin. De prijs wordt op 10 januari uitgereikt in Frankfurt. 

Prijswinnaar: het materiaal van de Recycling Blue plantenpotten van Pöppelmann TEKU komt van 100% gerecycled plasticafval. 

De belangrijkste criteria voor de prijs zijn de innovatie van een product idee, het ontwerp en de functionaliteit. Pöppelmann heeft voor het eerst de ruwe materiaal cyclus afgesloten door het maken van een product van volledig gerecycled materiaal. 

De potten van Pöppelmann voldoen aan alle eisen voor de tuinbouw. Het innovatieve design van de potten maakt het gebruik van 100% gerecycled materiaal mogelijk. 

Het doel van dit initiatief is om de materiaalcyclus te sluiten. TEKU sales manager Sven Hoping: "We zien dit als de erkenning van ons innovatieve product. Met Pöppelmann als pionier van de sector werden normen gesteld voor het  verwerken van herkomst-efficiënt plastic."  

Elk jaar erkent de Pro-K prijs de beste plastic consumentenproducten. In 1979 introdueerde de pro-K Industrial Association voor semi-afgewerkte producten en consumentenproducten die van plastic gemaakt zijn z'n wedstrijd met het doel te focussen op de veelzijdigheid van het materiaal.

Voor meer informatie:
Pöppelmann GmbH & Co. KG
T: +49 4442 982-1605 or
E: teku@poeppel­mann.com
www.poeppelmann.com