Scherzer & Boss Fruchtgemüse GmbH kweekt tomaten, paprika’s en komkommers op een totaaloppervlakte van negen hectare. Hun groenten worden onder glas in een volledig gesloten teeltsysteem gekweekt. Hierbij worden water en ongebruikte voedingsstoffen na behandeling weer gedoseerd aan de planten. Het kasklimaat en de voedingstoffen- en watervoorraad worden nauwkeurig aangestuurd. Codema B-E de Lier leverde zowel de klimaatcomputer als de volledige watertechniek en de belichting aan Scherzer & Boss.

Al het behandelde water wordt teruggegeven
Met het druppelirrigatiesysteem druppelen het water en de voedingsstoffen direct naar de wortelzone. Zo wordt het verlies van water tot een minimum beperkt. Voor elke teeltafdeling staat in de techniekruimte een wateropslagtank met een van tevoren gemengde oplossing. Het drainwater wordt door een gasverhitter ontsmet. Alle bacteriën en schimmels worden gedood. De temperatuur van het water blijft tijdens het proces vrijwel ongewijzigd en de samenstelling van de voedingsstoffen en het pH-niveau is onaangetast.

Extra belichting zorgt voor jaarronde productie
In de donkere maanden kan lagere CO2 uitstoot en minder licht een beperkende groeifactor worden. Dit gaan Stefan Scherzer en Fritz Boss tegen door assimilatielicht te gebruiken. De belichting zorgt ervoor dat er het hele jaar door geproduceerd en geleverd kan worden. Een WKK produceert stroom voor de belichting. De warmte die daarbij vrijkomt wordt gebruikt voor het warmtenet.

Voor meer informatie:
Codema Systems Group

Oosteindsepad 8
2661 EP Bergschenhoek
+31105212755
info@codemasystemsgroup.com
www.codemasystemsgroup.com