Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plumola van Rijk Zwaan gespot door tomatenspecialist Gaston Jacobs

Dieprode pruimtomaat voor het eerst geteeld in Turkije

Tholen – Een tomatenteler in het Turkse Antalya beschikt sinds kort over een voor Turkije unieke pruimtomaat. De pruimtomaat van het ras Plumola valt onder het Internal Red-label van veredelaar Rijk Zwaan. Het ras heeft als uniek kenmerk dat de kleur van binnen dieprood is, terwijl de tomaat zelf dan nog niet helemaal rijp hoeft te zijn. Onlangs werd de eerste tomaat van dit ras geoogst door de eerste Turkse teler.De verwachting is dat er voor de tomaten veel animo zal zijn in Rusland, waar de meeste tomaten van de Turkse teler naartoe zullen gaan. “De tomaten zijn volledig rood vanbinnen, ook al zijn ze nog niet volledig rijp. Ze hebben ook een rodere kleur van binnen dan gewone tomaten”, vertelt Gaston Jacobs, die bij de teler langsging namens Rijk Zwaan. “Plumola wordt daar dit jaar voor het eerst op grote schaal geteeld, maar ook al in de Benelux.”

De kleur van de tomaat heeft invloed op de beleving van de smaak en kwaliteit. Consumenten associëren een dieprode kleur met een gezonde en smakelijke kwaliteitstomaat. Tomaten onder het Internal Red-label werden in door Rijk Zwaan uitgevoerde test eruit gepikt door de deelnemers vanwege de onderscheidende dieprode kleur. Die kleur heeft een positief effect op de uitstraling van bijvoorbeeld sandwiches en salades.”

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
[email protected] 
www.rijkzwaan.com

Gaston Jacobs
[email protected]