Op maandag 12 november brachten Colombiaanse journalisten samen met een afgevaardigde van de Nederlandse ambassade en RVO een bezoek aan Stichting Tomatoworld, het World Horti Center en Koppert Biological Systems. Doel van het bezoek aan Nederland was het verbinden van ideeën, de regio's en de toekomst.

Colombiaanse journalisten, RVO en de Colombiaanse ambassade in de kas van Tomatoworld

De Colombiaanse bezoekers bezochten bij Tomatoworld de tomatenkas. Vragen als wat het voordeel is van telen in de kas ten opzichte van buiten en de prijs van tomaten, die afhankelijk is van vraag en aanbod, werden beantwoord. Men was zeer verbaasd over de prijs van een kilo tomatenzaad. Ook over het feit dat alles in de kas computergestuurd werd. De groep was ook erg geïnteresseerd in de verwarming door geothermie en in cityfarming.

Bij het WHC kregen de Colombianen verder inzicht in de innovatieve en duurzame Nederlandse glastuinbouw oplossingen en samenwerking in de Nederlandse tuinbouwsector. Daarna volgde een inleiding in de activiteiten van Koppert Biological Systems in Colombia/Zuid-Amerika door Bram Klapwijk, Product Manager Plant Nutrition bij Koppert Biological Systems en kreeg de delegatie meer informatie over geïntegreerde gewasbescherming.

Bron: Tomatoworld