Dennree is de eerste Duitse retailer die groenten- en fruitverpakkingen van cellulosevezels introduceert. Klanten van de meer dan 1.400 bio-markten waaraan Dennree levert in Duitsland en Oostenrijk kunnen de volledig composteerbare netten vinden op de AGF-afdeling.           

Ralf Schwarz van Dennree: "De netten besparen 7 ton plastic per jaar. Afbreekbare verpakking is een belangrijke stap in het verminderen van plasticafval."

Residuvrij en composteerbaar
De vezelnetten worden gebruikt voor limoenen, clementines, sinaasappelen, aardappelen, knoflook en uien. Ze voorkomen meer dan 8 weken rot en zijn gecertificeerd naar Europese normen voor composteerbare materialen. Dat geldt ook voor de papieren labels en de gebruikte kleurstof.

Losse producten
In de AGF lijn van Dennree's bio-markten is het aanbod van losse producten meer dan 70%. Herbruikbare alternatieven, zoals netten en tassen van bio-katoen van Living Crafts zijn ook populair.

En dan is er nu een residuvrij, composteerbaar AGF net. Het idee voor een dergelijke verpakking komt uit Oostenrijk. Het bio-materiaal waarvan het gemaakt wordt komt van 100% beukenhout van duurzaam geteelde bomen. De vezels worden in Saksen geweven, op 60 km van kassen van de Dennree group vanwege de korte verkeersroutes. Ook dit voor een beter milieu.

Voor meer informatie: www.denns-biomarkt.d