Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe koper gezocht voor 51 hectare grond na terugtrekken The Fruit Farm Group

Fries glastuinbouwproject komt maar niet goed van de grond

Tholen - Het glastuinbouwproject Waddenglas in Noordwest-Friesland blijft tegen problemen aanlopen. De laatste tegenslag is het bericht dat The Fruit Farm Group (TFFG) van Heind Deprez, dat vorig jaar nog A.C. Hartman overnam en beloofde 51 hectare grond aan te kopen in Sexbierum, daar toch vanaf ziet. In mei kwam al naar buiten dat TFFG in afwachting was van extra geld.

De regio had zijn hoop gevestigd op Deprez in de hoop op 150 tot 200 extra banen door de nieuwbouw van kassen. Die hoop gaat nu in rook op. Wethouder Caroline de Pee van de gemeente Waadhoeke laat aan het Friesch Dagblad weten teleurgesteld te zijn. "Het is niet geworden wat we ervan verwacht hadden. De financiële tegenvaller valt nog wel mee, het gaat vooral om het uitblijven van werkgelegenheid."

TFFG geeft aan zich te hebben vergist in het project. Volgens TFFG zou de verkopende partij de financiële situatie bij A.C. Hartman rooskleuriger hebben voorgesteld dan die bleek te zijn. Conflicten met oud-eigenaar Wim Hartman en diens nazaten na het overlijden van de oud-eigenaar in het najaar van 2017 én het niet doorgaan van investeringen in geothermie hielpen ook niet mee.

Het project Waddenglas ging in 2007 van start en moest destijds 150 hectare gaan bedragen. Dat aantal is door tegenslagen inmiddels teruggeschroefd naar 51 hectare. Toch houden de gemeente en de provincie hoop op een goede afloop. Na jaren van crisis is de glastuinbouwsector opgeleefd en dus hopen de partijen die bij Waddenglas betrokken zijn alsnog gronden te kunnen verkopen aan andere geïnteresseerden. Tegelijkertijd geeft gedeputeerde Sander de Rouw de hoop op TFFG niet helemaal op. Hij wil nog wel even wachten op het Belgische bedrijf, laat hij aan het Friesch Dagblad weten. "We hebben nog wel wat ademruimte, maar niet oneindig. We gaan graag met ze verder, maar anders zullen we op zoek moeten naar andere partijen."