Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FilinaraFarm geeft groenteteelt op en zet vol in op aardbeien

Tien maanden per jaar aardbeien uit De Marken

Het idee om tien maanden per jaar aardbeien te telen in de Italiaanse regio De Marken klonk voor het Italiaanse FilinaraFarm uit Monterubbiano niet als een raar idee. Het bedrijf was de eerste die hiermee begon. Het idee is door het ministerie van Landbouw, Voedsel en Milieu Polytechnische Universiteit van Marche en Assam (Agentschap voor landbouwontwikkeling van de regio Marche) bedacht.

Andere telers zullen volgen en zijn bezig met de voorbereidingen voor 2019. In dit jaar zal iedereen aardbeien telen in vooraf bepaalde periodes, zodat er tien maanden per jaar aardbeien zijn.

FilinaraFarm is eind 2018, dankzij de bouw van een speciale buiten-landfabriek begonnen met de oogst van herfstaardbeien. Dit zal tot medio november zal worden voortgezet en in maart en april 2019 zal de voorjaarsoogst van start gaan. Daarna zal het doorgaan met teelt in tunnels om zo een volledige bedrijfsproductie van 7 maanden per jaar te hebben.

De aardbei wordt 365 dagen per jaar gevraagd door de consument. In de afgelopen jaren is er een groeiend aantal medische studies geweest die aantonen hoe de aardbei voordelen voor het menselijk lichaam oplevert.

FilinaraFarm heeft de teelt van groenten opgegeven en besloten om uitsluitend aardbeien kweken. Voor een eerste jaar realiseert de kwekerij uitstekende productie- en commerciƫle resultaten.

De rassenkeuze en de productietechniek werden ondersteund door prof. Bruno Mezzetti en prof. Franco Capocasa van het Ministerie. In de bovengrondse fabriek zijn 6000 planten geplant, waaronder 2000 in trays, verdeeld in vroege en middelvroege rassen.

Voor meer informatie: b.mezzetti@staff.univpm.it 

Publicatiedatum: