Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hollands feestje op de Canadian Greenhouse Conference'18

Eigenlijk kon je gewoon Nederlands praten op de Canadian Greenhouse Conference vorige week in Canada. De beurs - een van de belangrijkste voor de Noord-Amerikaanse markt - is een Hollands feestje. Nederlandse toeleveranciers, Nederlandse emigranten en Canadezen met Nederlandse ouders of grootouders - de beursvloer loopt er vol mee. 

Bekijk de complete fotoreportage hier.

Linksboven: Kees van Dam van KOAT, rechtsonder Arwin van der Wees van SPX Flow Technology, Rene Caron (AAB International) en Herman Verboom (HT Verboom Transportystemen) en rechts drie oude bekenden: Arie van der Giessen van Backyard Farms, Arie Alblas van Roelands Plant Farms & Arie Barendrecht van Viscon. Met al die Nederlanders komt de naam Arie verrassend weinig voor en ze worden regelmatig verward! 

Canada door het dak
De beurs en conventie in Niagara Falls is een van de grootste evenementen voor de Noord-Amerikaanse markt. Dit jaar vormde daarop geen uitzondering. Met de huidige investeringen in de Noord-Amerikaanse tuinbouwsector nemen leveranciers graag de tijd om informatie te delen over hun producten, en telers/investeerders nemen alle tijd om hun bedrijf verder te optimaliseren.

Binnen de sector is duidelijk dat kennis zeer gewaardeerd wordt - en ook betaald wordt. Met de toenemende energie- en arbeidskosten levert een goed doordacht ondernemingsplan meer op, en consulenten en adviseurs spelen hier een belangrijke rol in. 

Ook veel bloemen op de beurs. Koen Pack en Beekenkamp bijvoorbeeld. 

Uitbreidingen en cannabis
En dan is er nog cannabis. Nu dit product over slechts enkele dagen gelegaliseerd zal worden in Canada en de investeringen in de sector steeds verder uitbreiden, is de verwachting dat de nieuwe markt in zwaar weer zal komen. Door de onzekerheid over de afzet, kostprijs en het benodigde areaal, moeten er de komende maanden nog veel dingen onderzocht worden. Op dit moment hebben echter bijna alle telers en leveranciers voordeel van de legalisering: de prijzen stijgen, concurrenten stappen over op de cannabisteelt en leveranciers passen hun areaal aan of breiden deze uit. 

Maar voordat we je updaten met meer trends en ontwikkelingen, is het eerst tijd om de foto's te bekijken.

Bekijk de complete fotoreportage hier.

Publicatiedatum: