In een loods van uitzendbureau Axidus Uitzendburo in Poeldijk moeten Poolse uitzendkrachten op pallets op de grond slapen. Dat blijkt uit een video van een Poolse uitzendkracht, die deze op Facebook plaatste en door het AD werd opgepikt.

 

De directeur van Axidus zegt in een reactie in het AD dat de hotels vol zaten, dat het een eenmalige gebeurtenis betreft, dat we toch allemaal weten hoe het momenteel met de huisvesting gesteld is, en het tot slot te betreuren aldus in een kwaad daglicht te zijn gesteld.

 

“Nood brak wet, maar ‘Eén keer en nooit meer’ “

Ron van Loenen van Axidus is zich naar geschrokken. Deze ophef is te gek. Het was een incident. Zijn verhaal: ”Deze mensen kwamen eind juni naar Nederland om voor ons te werken. Na een lange reis is de accommodatie natuurlijk altijd in orde. De accommodatie regelen we altijd met betrouwbare hotelketens. Wij hebben daar goede ervaringen mee. Maar deze keer was er sprake van een miscommunicatie. Het blijft mensenwerk.  Dat is overigens nog nooit voor gekomen. We moesten wel iets regelen. Deze mensen moesten ergens slapen. Nergens was op deze korte termijn meer woonruimte te regelen. In overleg met de mensen  hebben we besloten om het op deze manier te regelen, totdat er een definitieve, goede oplossing gevonden was. Het heeft gelukkig maar twee nachten geduurd. We hebben ze overigens financieel gecompenseerd met de busreis van en naar Polen. Deze situatie is natuurlijk ook het laatste wat wij willen. Axidus is SNF-gecertificeerd. Dat is een certificaat die we verdiend hebben. Dat is niet zo maar iets.”