Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heel wat verpakkingsmateriaal nog niet in orde

Strenge controle op nieuwe etiketteringswetgeving in België

Sinds 1 juli 2010 moeten alle voorverpakte biologische producten het Europese logo dragen. Om bedrijven de kans te geven hun verpakking aan te passen, werd er een overgangsperiode voorzien die afliep op 1 juli 2012.

BioForum merkt dat er nog heel wat verpakkingsmateriaal niet in orde is met deze wetgeving. Daarom geeft de organisatie hierbij de waarschuwing dat controleorganisaties sancties zullen uitschrijven indien bij hun volgende controlebezoek de verpakking nog steeds niet conform de wetgeving is. Indien na verschillende verwittigingen de verpakking niet aangepast is, zal het product geschorst worden en niet als biologisch op de markt mogen. Het is dan ook sterk aan te raden om de verpakkingen aan te passen.

Meer informatie over het gebruik van het Europese logo is hier te vinden. Neem voor vragen contact op met elke.denys@bioforum.be.

Bron: BioForumPublicatiedatum: