Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bart Aarnoudse: "Marktleider in dure, ijzersterke aluminum steekwagens"

50-jarig jubileum Aarnoudse Transportmiddelen



Tholen - Aarnoudse Transportmiddelen BV uit Barendrecht viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. De Barendrechtse importeur en groothandel in interne transportmiddelen is onder meer marktleider in aluminium steekwagens, maar levert net zo makkelijk keurwagens, rolcontainers, kunststof dollies en pallets, palletwagens (ook staalverzinkt of RVS), platform- en displayhefwagens. Aarnoudse voorziet bedrijven in tal van branches van interne transportmiddelen, waaronder de AGF-sector.



"Vroeger was de AGF-branche nog belangrijker voor ons bedrijf. Toen ik 25 jaar geleden in de zaak kwam, stonden we ook nog op de AGF-beurzen. Toen verkochten we veel aan detaillisten, maar het aantal groenteboeren is in die jaren drastisch minder geworden", zegt Bart Aarnoudse. "Toch leveren we nog steeds veel Expresso-steekwagens aan niet alleen de versdetailhandel, maar ook aan de AGF groothandel en de distributeurs naar instellingen en horeca. Ook is er nog altijd een goede toenemende vraag naar keurwagens en oprij- en drempelplaten in de AGF-branche en naar speciale transportmiddelen zoals displayhefwagens in de supermarkten."



"Wij zijn exclusief vertegenwoordiger van Expresso-steekwagens in Nederland. Dit zijn duurdere, maar ook duurzame steekwagens, die wel 20 tot 25 jaar meegaan. De steekwagens in een sterk geschroefd systeem bestaan uit losse onderdelen, zodat ze indien nodig eenvoudig gerepareerd kunnen worden. Soms vragen klanten naar goedkope steekwagens, die Aarnoudse ook desgevraagd levert. De vraag is echter of die mensen, gezien de levensduur, dan ook echt goedkoper uit zijn. Wij leveren namelijk indien nodig maatwerk en voorzien de klanten van een optimaal praktijkgericht duurzaam transportmiddel, welke uitgerekend per jaar vaak veel minder kost door minder onderhoud en lange levensduur."



"Een nieuwe trend in de AGF is dat men keurtafels vraagt met verlichting erboven. Daarom hebben we de tafelwagens met een roestvrijstalen plateau ook voorzien van een TL-verlichting met daglicht. Er zijn keurmeesters, die niet meer zonder kunnen. Ook hebben we keurwagens met een trap en een extra plateautje bovenop om snel kratten van hoge pallets te kunnen halen. Tijdens het inspecteren is het vaak hollen en stilstaan en zo kunnen de keurmeesters snel en goed hun werk doen", legt Bart uit. Sinds 1968 is Aarnoudse Transportmiddelen ook de Nederlandse vertegenwoordiger van het merk Cordes, een producent van rolcontainers en allerlei vierwielige wagens.



"Ondernemers ervaren inspecties van certificeringsinstanties vaak als belemmerend, maar het zijn vaak wel factoren waarom ze voor een bepaald soort transportmiddel kiezen. Voor ons is het de uitdaging om het juiste product op de juiste plaats te krijgen. Daarin onderscheiden we ons ook van de verkoopcatalogi, met bijvoorbeeld ergonomische handgrepen, verschillende schopplaten, wielen en andere accessoires die op de klant zijn afgestemd", vertelt Bart.



Het familiebedrijf, wat hij samen met zijn broer Stefan runt, voelt net als veel andere bedrijven de gevolgen van de economische crisis. "Gelukkig zijn we in vele verschillende branches actief. Zo gaat het bijvoorbeeld in de meubelbranche niet goed en neemt door de moeizame woningmarkt ook het aantal verhuizingen af, maar het werk voor de facilitaire en technische diensten neemt toe en ook zoeken bedrijven vaker een ergonomische oplossing om te voldoen aan de Arbowet bij het transporteren en heffen van goederen", zegt Bart. "Over het geheel genomen staan de prijzen wel onder druk. Tien jaar geleden verkochten wij een palletwagen voor 1300 gulden, tegenwoordig staan er voor 200 euro te koop."



Als het nodig is, ontwerpt Aarnoudse regelmatig zelf transportmiddelen, maar vaak gebeurt dit op basis van bestaande onderdelen. “En onze kracht is dat we heel veel op voorraad hebben staan. Tachtig procent van wat we verkopen, is direct uit voorraad leverbaar!"

Voor meer informatie:
Aarnoudse Transportmiddelen bv
Boerhaavelaan 21
2992 KB Barendrecht
Tel: 0180-616000
Fax: 0180-617987
info@aarnoudse.nl
www.aarnoudse.nl