Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: 'naakte' komkommers dragen bij aan de vermindering van afval

33 retailers en foodleveranciers waaronder Asda, Marks & Spencer en Kraft Foods hebben plannen gemaakt om 75.000 ton afval uit de voedselketen te verwijderen voor het einde van 2012. De actie is een gezamenlijk initiatief onder leiding van het Institute of Grocery Distribution.

De supply chain manager van Asda gaf aan dat consumenten tegenwoordig een hekel hebben aan alle soorten afval. "Dus als retailers, fabrikanten, exploitanten en groothandels spelen we allemaal een rol bij het waarborgen van een efficiënte keten."

Uit het consumentenonderzoek van IGD blijkt dat 29% van de consumenten denkt dat het terugdringen van afval één van de belangrijkste duurzaamheidsactiviteiten moet zijn van de handel. De IGD heeft ook een gids uitgegeven en leden advies gegeven over het snijden van afval in de voedselketen. Voorbeelden van adviezen bevatten onder andere de houdbaarheid van het product, afvalbeheer, tips, cases en succesverhalen

Een voorbeeld zijn de naakte komkommers. De retailer haalde alle plastic omhulsels van de komkommer af, waardoor jaarlijks 8 ton afval wordt bespaard.

Bron: supplymanagement.com