VK: 'naakte' komkommers dragen bij aan de vermindering van afval

33 retailers en foodleveranciers waaronder Asda, Marks & Spencer en Kraft Foods hebben plannen gemaakt om 75.000 ton afval uit de voedselketen te verwijderen voor het einde van 2012. De actie is een gezamenlijk initiatief onder leiding van het Institute of Grocery Distribution.

De supply chain manager van Asda gaf aan dat consumenten tegenwoordig een hekel hebben aan alle soorten afval. "Dus als retailers, fabrikanten, exploitanten en groothandels spelen we allemaal een rol bij het waarborgen van een efficiënte keten."

Uit het consumentenonderzoek van IGD blijkt dat 29% van de consumenten denkt dat het terugdringen van afval één van de belangrijkste duurzaamheidsactiviteiten moet zijn van de handel. De IGD heeft ook een gids uitgegeven en leden advies gegeven over het snijden van afval in de voedselketen. Voorbeelden van adviezen bevatten onder andere de houdbaarheid van het product, afvalbeheer, tips, cases en succesverhalen

Een voorbeeld zijn de naakte komkommers. De retailer haalde alle plastic omhulsels van de komkommer af, waardoor jaarlijks 8 ton afval wordt bespaard.

Bron: supplymanagement.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven