Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Simon Bernard van Geerlofs Koeltechniek:

"Duurzaam telen begint in het HortiHotel"

Simon Benard is algemeen directeur van Geerlofs Koeltechniek, wereldwijd specialist in de hele land- en tuinbouwketen op het gebied van gekoelde en geconditioneerde ruimten, van weefselkweek tot aardappelopslag. Met als doel het leveren van een optimaal klimaat voor verse producten. Klimatiseren houdt beduidend meer in dan een ruimte op de juiste temperatuur houden. Ook de luchtvochtigheid, belichting, ventilatie en circulatie moeten continu worden beheerst. Naast het hoofdkantoor in Rijswijk en een vestiging in Drachten heeft Geerlofs vestigingen in China, Rusland, Kenia en Ethiopië en servicepunten in Equador en Macedonië. Dit jaar bestaat Geerlofs Koeltechniek B.V. 75 jaar.

HortiHotel sleutel voor optimale groei

Telers worden terecht steeds kritischer bij het doen van investeringen. Simon Benard is zich daar terdege van bewust. "Aan mogelijke oplossingen moet minimaal een gedegen theorie ten grondslag liggen en bij voorkeur wetenschappelijk worden aangetoond. Het HortiHotel is het bewijs dat het bedrijfsleven de wetenschap wil omarmen. Daardoor zullen veel sneller innovatieve ontwikkelingen plaats gaan vinden.” Nieuwe plantensoorten komen door verkorte selectieprocedures op de markt. Het HortiHotel is de sleutel voor het vinden van de optimale groeiomstandigheden voor de plant tijdens de selectieprocedures en omgekeerd – het vinden van het juiste gewas bij een gegeven klimaat. Als de gewenste klimatologische omstandigheden niet in een kas worden bereikt, kan een groot HortiHotel de functie van de kas overnemen. Geerlofs Koeltechniek verzorgt de technische installatie in het HortiHotel van Grow om dit alles mogelijk te maken.Resultaat van samenwerken in de keten

De ontwikkeling in het HortiHotel levert een belangrijke bijdrage aan de innovatiekracht van de ‘nieuwe generatie’ kwekers. Onderzoek in eigen beheer kan snel en relatief goedkoop plaatsvinden en alle kennis blijft binnen de eigen onderneming. Door allemaal samen te werken en samen te ‘logeren’ in het HortiHotel kunnen gedurende een kort ‘verblijf’ fantastische resultaten worden bereikt. Het HortiHotel is een resultaat van een dergelijke samenwerking. Grow zal als initiatiefnemer van het project ook alle klanten bedienen.

Duurzaam groeien in een hogere versnelling

"Met de kennis die het HortiHotel biedt, krijgt duurzaam groeien een andere dimensie”, vindt Simon Benard. Optimale groeiomstandigheden zullen gewassen een
hogere kwaliteit geven, met een verbeterde opbrengst. Lagere kosten door het meest efficiënte gebruik van energie, vermindering van de milieubelasting en minder
uitval van de planten zijn enkele voordelen die de waarde van groeien en leven in het HortiHotel bepalen.

Kwaliteit voor de consument

In het HortiHotel wordt niet uitsluitend gefocust op de groeisnelheid van de plant. De plant wordt gekoppeld aan zijn optimale groeisnelheid, waarmee de kwaliteit wordt gewaarborgd. De genetische variatie met de uitgebalanceerde energetische input levert een kwalitatief hoogwaardig en gewenst product op. Want wat voor Geerlofs Koeltechniek B.V. geldt, geldt voor iedere ondernemer en voor iedere teler:
zet geen producten op de markt, maar ontwikkel en produceer op een verantwoorde manier wat de markt vraagt. Dat is de basis van duurzaam groeien!

Bron: Nieuwsbrief Grow Technology
Publicatiedatum: