Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BASF investeert 150 miljoen euro in productie gewasbeschermingsmiddelen

BASF Crop Protection gaat ruim 150 miljoen euro investeren in de uitbreiding van haar productiecapaciteit voor gewasbeschermingsmiddelen, waarmee het bedrijf wil inspelen op de verwachte stijgende vraag in de komende jaren. Het gaat om uitbreidingen in productiebedrijven in Duitsland, Frankrijk, Brazilië en de VS. Over twee jaar moet de uitbreiding gereed zijn.

BASF wil met name de productie van werkzame stoffen met hoge omzet uitbreiden zoals F 500, Boscalid, Fipronil en Metazachlor. De investering van 150 miljoen komt bovenop de reeds geplande basisinvestering van 90 miljoen euro die in 2008 werd begroot voor inrichting van een productiebedrijf voor het nieuwe herbicide Kixor.

F 500 bestrijdt plantenziekten en levert bij maïs en sojabonen bovendien 10% opbrengststijging. Het fungicide Boscalid werd oorspronkelijk voor snelgroeiend fruit en groenten gebruikt, maar wordt inmiddels ook ingezet bij granen en oliezaden. Het omzetpotentieel van beide werkzame stoffen is ruim 700 miljoen euro. Als belangrijke dragers voor de gewasbescherming noemt BASF ook het insecticide Fipronil en het herbicide Metazachlor.

bron: BASF
Publicatiedatum: