BASF investeert 150 miljoen euro in productie gewasbeschermingsmiddelen

BASF Crop Protection gaat ruim 150 miljoen euro investeren in de uitbreiding van haar productiecapaciteit voor gewasbeschermingsmiddelen, waarmee het bedrijf wil inspelen op de verwachte stijgende vraag in de komende jaren. Het gaat om uitbreidingen in productiebedrijven in Duitsland, Frankrijk, Brazilië en de VS. Over twee jaar moet de uitbreiding gereed zijn.

BASF wil met name de productie van werkzame stoffen met hoge omzet uitbreiden zoals F 500, Boscalid, Fipronil en Metazachlor. De investering van 150 miljoen komt bovenop de reeds geplande basisinvestering van 90 miljoen euro die in 2008 werd begroot voor inrichting van een productiebedrijf voor het nieuwe herbicide Kixor.

F 500 bestrijdt plantenziekten en levert bij maïs en sojabonen bovendien 10% opbrengststijging. Het fungicide Boscalid werd oorspronkelijk voor snelgroeiend fruit en groenten gebruikt, maar wordt inmiddels ook ingezet bij granen en oliezaden. Het omzetpotentieel van beide werkzame stoffen is ruim 700 miljoen euro. Als belangrijke dragers voor de gewasbescherming noemt BASF ook het insecticide Fipronil en het herbicide Metazachlor.

bron: BASF

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven