Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hortica Organics wint startersprijs derde kwartaal 2007 van Rabobank

Hortica Organics is door de Rabobank West-Friesland-Oost uitgeroepen tot de winnaar van het derde kwartaal van 2007 voor startende bedrijven in het gebied waar de Rabobank werkzaam is. Dit betekent dat het bedrijf uit Andijk is genomineerd voor de startersprijs van 2007, een verkiezing die komend voorjaar plaats gaat vinden.

Hortica Organics is in juni 2005 opgericht door Lou van Rey en David Waller. Het is een handelsbedrijf in biologische aardappelen, groente en fruit. Naast de handel houdt dit in dat Hortica Organics in overleg met telers de verschillende teelten voorbereid. De te plannen teelt is afhankelijk van de vraag van de afnemers, dus de groothandel en de supermarkten, maar in de biologische landbouw wordt de teelt ook bepaald door wat de bodem nodig heeft aan variatie.

Sinds anderhalf jaar organiseert de Rabobank een ‘wedstrijd’ voor startende bedrijven. ‘’Ieder kwartaal wordt er een genomineerde bekendgemaakt’’, vertelt Harm Kooiman, bedrijfsadviseur bij de Rabobank. ‘’De vier genomineerden strijden uiteindelijk voor de eindoverwinning. Op deze manier doen wij iets extra’s voor startende bedrijven.’’

Lou van Rey en David Waller zijn content met de nominatie. ‘’Leuk’’, aldus Waller. ‘’Een stukje erkenning dat we goed bezig zijn.’’

Kennis en relaties

Nadat zij in 2005 van start gingen met hun bedrijf is het hen alleen maar voor de wind gegaan. ‘’Wij waren beiden al jaren werkzaam in de biologische markt’’, vertelt Waller. ‘’Door onze kennis en relaties met leveranciers had ons bedrijf een goede kans van slagen. Vooral de leveranciers hebben een belangrijke positie binnen ons bedrijf. Toen wij begonnen zat de biologische handel behoorlijk in de lift. We beschikten over een goed ondernemersplan en hebben vooral in het begin heel goed op de kosten gelet. Dat bleek de basis van het succes.’’

Afzetgebied

Hortica Organics, waar vier mensen werkzaam zijn, heeft voor 80 procent het afzetgebied in het buitenland, voornamelijk Engeland, Denemarken, Duitsland en België. Twintig procent van de producten blijft in Nederland. Hortica Organics levert niet alleen producten van biologische telers aan versmarkten maar ook aan de babyvoeding-, conserven- en diepvriesindustrie.

De producten worden direct van de teler aan de klant geleverd. Zo komen de producten zo vers mogelijk bij de consument. ‘’Ook beschikken we over voldoende mogelijkheden om alle producten te verpakken of te sealen’’, besluit Lou van Rey.

Voor meer informatie:
Hortica Organics
Handelsweg 2
1619 BJ Andijk
Tel: 0228 59 14 51
Fax: 0228 59 67 67
E-mail
www.horticaorganics.nl
Publicatiedatum: