Nicolas Janssen, Zeus Aero

“AGF-vervoer via luchtvracht wordt steeds populairder”

Tholen – Wanneer de winter begint te komen is neemt het AGF-vervoer via luchtvracht weer toe. Hoewel de manier van transport als duur te boek staat, blijft de vraag toenemen. "Vooral aardbeien uit Egypte zijn populair om via vliegtuigen te vervoeren. Men moet dan niet denken aan een paar paletten, maar aan hele toestellen vol. Net als ananas uit Ghana", vertelt Nicolas Janssen van Zeus Aero. "Voor producten die uiterst kwetsbaar zijn, is vervoer via de lucht ideaal. Binnen een paar uur kan het product bij de eindgebruiker staan."

Met de groeiende bevolking neemt ook de vraag naar producten toe. Producten moeten het hele jaar beschikbaar zijn en worden van over de hele wereld naar Europa gehaald. "Luchtvracht wordt enkel toegepast wanneer er in Europa een tekort aan producten is of als zeevracht via de houdbaarheid niet haalbaar is. Het moet wel economisch haalbaar zijn om de producten via de lucht te laten halen. Goederen die via de lucht worden vervoerd kunnen niet met alle producten concurreren, maar bijvoorbeeld wel met producten uit de kas. In sommige gevallen wordt het juist goedkoper om producten via het vliegtuig te importeren", aldus Nicolas. 

Oostende
De onderneming Zeus Aero biedt oplossingen aan voor tijdskritiek vrachtvervoer. De basis van Zeus Aero is The Aviation Factory, de grootste verhuurder van vliegtuigen in de Benelux. "We zijn gevestigd op de luchthaven van Oostende. Onze belangrijkste afzetmarkt zijn bedrijven in Nederland, Verenigd Koninkrijk, België en Luxemburg", zegt Nicolas. Zeus biedt verschillende diensten aan, zoals urgent transport, voor onder andere bederfelijke goederen. Het bedrijf biedt ook hulp wanneer er een ramp heeft plaatsgevonden met het brengen van goederen of hulpdiensten. Ook heeft Zeus koeriers die kleine pakketten afleveren op bestemming via lijnvluchten.

"De kwaliteit van de producten kunnen wij garanderen door de snelle levering, maar ook omdat wij alleen vliegen op luchthavens die zijn uitgerust met koelcellen en dergelijke voorzieningen. Naast het opkomende AGF-segment is het luchtvervoer van bloemen al 'big business'. Op Amsterdam komen per dag zo'n vijf a zes 747-toestellen vol met bloemen uit Afrika en Zuid-Amerika. Het bloemensegment is de laatste jaren uitgegroeid tot een gigantische markt", besluit Nicolas. 

Voor meer informatie:
Nicolas Janssen
Zeus Aero
Nieuwpoortsesteenweg 886
8400 Oostende
+32(0)471 8813 49


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven