Tholen - Collega-vervoerders tonen zich aangeslagen over het faillissement van Mooy Logistics. "Ik kan er eigenlijk weinig over zeggen, maar heb het niet zien aankomen en vind het droevig", reageert Adrie Visbeen, van het gelijknamige transportbedrijf uit Nieuwe-Tonge desgevraagd. "Ik heb totaal geen inzicht wat er verder gaat gebeuren. Je spreekt niet over een klein bedrijf. Ik hoop wel dat er een passende oplossing komt voor de mensen die er werken."

De situatie bij Mooy kun je volgens Adrie niet één op één kopiëren naar andere transportbedrijven. "Die situatie verschilt per bedrijf, maar ik moet wel zeggen dat vooral Duitsland in het verstransport een harde en moeilijke markt is voor vervoerders."

Karel Hermans en Adrie Visbeen

Dat beaamt algemeen directeur Karel Hermans van Kempen Transport uit Venlo. "Na Goes Transport is het nu blijkbaar de beurt aan Mooy Logistics. De opdrachtgevers mogen zich hier best weleens achter de oren krabben. Stijgende loonkosten, tolheffing, claims. Het lijkt of de transportbedrijven een soort van melkkoe worden."

Ook voor hem kwam het faillissement van Mooy Logistics als een volslagen verrassing. "Net als Van Rijn vijf jaar geleden behoorde Mooy juist tot die bedrijven waarvan je dacht dat ze niet om konden vallen. Als collega-vervoerder zou ik het een trieste zaak vinden als zo'n gerenommeerde zaak van de wegen verdwijnt. Ik hoop dat er een passende oplossing wordt gevonden."

Zie ook: Herwaardering voor uitvoering van transportbedrijven