Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Californië

Robot verlicht werk fruitplukkers

Augean Robotics heeft een geautomatiseerd 'hulpje' ontwikkeld die seizoenswerkers helpt met het dragen van het geplukte fruit. Toen druivenplukkers in augustus bij temperaturen van 45oC ook nog met 50 kilo druiven door de wijngaarden moesten sjouwen, werd er een robot ontwikkeld om hen dit werk uit handen te nemen. De medewerkers houden zo bovendien meer tijd over om druiven te plukken. 

 
Fastcompany.com citeert Augean-directeur Charlie Andersen: "Fruitplukkers besteden 20% tot 30% van hun tijd met heen en weer lopen in de wijngaard. Voor telers die toch al moeite hebben om seizoenskrachten te vinden, kan deze robot de productiviteit verhogen. Voor plukkers betekent de robot een verlichting van hun werkzaamheden."

De elektrische robot heet 'Burro' en is zo ontworpen dat hij de medewerker volgt of rond rijdt tussen de druivenranken. In de 'volgmodus' maakt de robot gebruik van een algoritme om de betreffende fruitplukker te kunnen herkennen.
 
 
Publicatiedatum: