Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Consumentenbond

"Zeewierburger bevat minder jodium dan uit resultaat onderzoek bleek"

De zeewierburger uit de vleesvervangerstest van de Consumentenbond bevat mogelijk minder jodium dan vermeld in de Consumentengids van november. Dat blijkt na een meting door de NVWA. Ook de Consumentenbond gaat dit nu opnieuw meten, laat De Consumentenbond weten.

Onderzoek
In de Consumentengids van november is, als onderdeel van een test vleesvervangers, te lezen dat The Dutch Weedburger zoveel jodium bevat dat dit mogelijk ongezond is. De Consumentenbond heeft hiervan melding gemaakt bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Die heeft inmiddels een eigen onderzoek afgerond. Volgens de NVWA bevat de zeewierburger op dit moment nog slechts een derde van de door de Consumentenbond gemeten hoeveelheid jodium.

Incident
Wellicht is de eerder geconstateerde hogere hoeveelheid jodium een incident geweest. De Consumentenbond heeft daarom opnieuw een test ingezet om er zeker van te zijn, dat de zeewierburger nu een structureel lagere (en daarmee veilige) hoeveelheid jodium bevat. Zodra deze resultaten bekend zijn, zal daar in de Consumentengids melding van gemaakt worden.

Bron: De Consumentenbond
Publicatiedatum: