Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Populariteit biologische champignons blijft stijgen

De verkoop van biologische champignons van Highline Mushrooms stijgt elke maand weer opnieuw. CEO Aaron Hamer zegt dat het bedrijf zich blijft focussen op innovatie via de voortdurende uitbreiding van hun topsealprogramma. "We denken dat de sector zich gaat richten op consumenten die zowel biologisch als pesticidenvrij verlangen en zullen eisen," zegt hij. "En wij zijn toonaangevend in beide categorieën." Highline Mushrooms is de grootste biologische champignonteler ter wereld.
 
Het aanbieden van biologische en pesticidenvrije producten
Highline's eigen technologie en eigen processen die over een periode van meer dan 30 jaar ontwikkeld zijn, maken dat zij biologische en pesticidenvrije champignons kunnen kweken.

Daardoor kan Highline als één van de weinige champignontelers in Noord-Amerika "Geteeld zonder pesticiden" op hun labels zetten, aldus Hamer. "Champignons zijn net sponzen: ze nemen alles op. Dat maakt ze tot een geweldig culinair ingrediënt," zegt Hamer. "Ze absorberen de smaak van datgene wat je kookt, maar dat betekent ook dat ze chemicaliën of de pesticiden absorberen die erop gespoten worden."Snelle groeicyclus
Het grootste deel van de expertise voor pesticidenvrije producten is in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld door het bedrijf zelf. Volgens Hamer zijn de belangrijkste elementen voor het aanbieden van pesticidenvrije producten de technologie die wordt gebruikt en de investeringen in innovatieve teeltmethoden. "Onze kwekerijen telen in verschillende fasen, dus de champignons zijn soms maar vier weken in de groeiruimte zelf. Dat maakt het tot een zeer snelle cyclus, waardoor de kans kleiner is dat een ziekte toeslaat of dat er een nadelige groeisituatie is die het gebruik van pesticiden en fungiciden vereist. Veel andere telers werken daarentegen met een groeicyclus van 13 weken."
 
Bewustwording van gezondheidsaspecten van champignons
Gezien de voordelen voor de gezondheid lijkt het aanbieden van biologische producten en producten zonder chemische toevoegingen logisch. "Onderzoek toont aan dat champignons antioxidanten en elementen die veroudering tegengaan bevatten, die in geen enkele andere voedingsbron voorkomen," zegt hij. "Onze branche heeft de consument nog steeds niet volledig overtuigd van de geweldige voordelen die champignons bieden op het gebied van gezondheid. Hier focussen we ons nu op, want men zou versteld staan over hoe champignons kunnen helpen in de strijd tegen veroudering en voor de bevordering van de gezondheid van de hersenen."


Blending-trend populair bij koks
Nieuwe trends voor wat betreft champignons zijn het gevolg van 'blending'. "Een nieuwe trend waar we blij mee zijn is blending; de vermenging van champignons met rundvlees," legt hij uit. "De consument ziet dat koks nu experimenteren met 'The Blend', en daarom verwachten we dat deze trend ook de detailhandel zal beïnvloeden. We proberen de klant te wijzen op het mengen van gemalen vlees met tot wel 40 procent gemalen champignons; dit om de smaak te verbeteren en het vet- en calorische gehalte van hamburgers, gehakt, taco's of andere gemalen vleesgerechten te verminderen."

Voor meer informatie:
Aaron Hamer
Highline Mushrooms
Ph: (519) 326-8643

Publicatiedatum: