Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ghana: EU controleurs bekijken mogelijkheid opheffen importban

Drie controleurs van het Voedsel- en Veterinair Bureau (VVO) van de Europese Unie zijn in Ghana om de kwaliteit van Ghanese groenten te controleren. 

Door middel van deze controle wil het Bureau de al drie jaar geldende ban op de export van groenten uit Ghana naar EU landen opnieuw bekijken. De controleurs zullen onder andere letten op de hygiëne en fytosanitaire omstandigheden om de veiligheid van voeding en verse producten uit Ghana te kunnen garanderen. De directeur van de Plant Protection and Regulations Services van het ministerie van Voeding en Landbouw in Ghana, Eric Quaye, vertelde dit vorige week woensdag tijdens een bijeenkomst in Accra. Hij liet weten dat zijn land alle nodige stappen heeft ondernomen om de hygiëne en fytosanitaire systemen te verbeteren, zodat de ban opgeheven kan worden. De ban is in 2015 ingesteld doordat Ghanese groenten niet aan de EU standaard voldeden. Quaye liet weten dat hij het volle vertrouwen heeft in de controle, omdat ze hard gewerkt hebben om de problemen binnen de sector op te lossen. 

Publicatiedatum: