Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Grootscholten:

"Klant wenst generatievere plant"

Tholen - Op dit moment is het een drukte van belang op Globe Plant. De belichte tomatenplanten worden nu afgeleverd. Sinds een paar jaar kweekt Globe Plant de tomaten generatiever op.

Globe Plant is een familiebedrijf in het Voornse Vierpolders. Dit opkweekbedrijf heeft drie speerpunten: groentenplanten, sierteelt uit zaad en potplanten voor de consumenten. De is bekend van de concepten Durora, Rokoko en Kitchenchef.

Sinds een paar jaar kweekt Globe Plant de tomaten generatiever op. Johan Grootscholten geeft aan dat klanten daar naar vragen. Hij begrijpt waar deze vraag vandaan komt. Het gaat immers om een goede "tros"-productie, en wel van het begin af aan. Deze wensen van de klant zijn vertaald naar een generatieve plant. De ontwikkeling van de plant is nu anders dan een aantal jaren geleden. Johan:"Wij leveren nu bloeiende planten af. Telers, zoals Jan van Marrewijk uit Dinteloord, zijn erg tevreden. We zijn blij aan zijn vraag te hebben kunnen voldoen."



Daarnaast zijn de klantendagen in volle gang. Ieder sierteeltgewas heeft een eigen klantendag, zodat er genoeg aandacht gegeven kan worden aan de klanten. Vera Grootscholten: "We zijn goed voorbereid op deze nieuwe tak van sport. De klantendagen zijn voor ons heel belangrijk. We willen de telers ontmoeten en staan open voor hun kritische vragen. Daar kunnen we iets mee. Wij gaan die opmerkingen vertalen in goed uitgangsmateriaal. Dat is ons vak. Daar zijn we goed in." Mocht u de klantendagen gemist hebben, bel even voor een afspraak. U bent van harte welkom.

Globe Plant kweekt dit jaar voor het eerst snijbloemen op. Het bedrijf is hier goed op voorbereid: eerdere ervaringen van sierteelt opkweek in trays voor derden, het benodigde machinepark is aangekocht en de specifieke ervaring rondom deze opkweek is in huis gehaald. Het verkoop team wordt per 1 oktober versterkt met Jan Noordam naast de ervaring van Nic Straathof.

Globe Plant heeft besloten om de 40/60cm tray te gaan hanteren. De planten zijn leverbaar in tray met:
• 252 pluggen, welke gesorteerd kunnen worden
• 408 pluggen, welke uitgeblazen en/ of ingeboet kunnen worden/ selecteren
• 600 pluggen, welke uitgeblazen en/ of ingeboet kunnen worden

Globe Plant heeft een stand in zowel de Trade Fair in Aalsmeer als in IPM Essen. Ze hopen u daar te ontmoeten.

Voor meer informatie:
West-Europa:
Jan Noordam
06 – 51 55 52 93
jan.noordam@globeplant.nl

Nic Straathof
06 – 43 35 91 11
nic.straathof@globeplant.nl

Zuid- & Oost-Europa:
René van Berlo | Sunovaction
06 – 34 81 40 07
rene.van.berlo@globeplant.nl

Algemeen verkoop
Rob Damen | Commercieel manager
06 – 52 78 81 82
Rob@globeplant.nl