Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoek van Holland krijgt nieuw parkeerterrein

Hoek van Holland krijgt vanaf januari een nieuw parkeerterrein voor vrachtwagens, waarmee de overlast op bedrijventerrein De Kulk moet worden tegengegaan. Dat schrijft het college van B & W in de gemeente Rotterdam in een brief aan de gemeenteraad. Het parkeerterrein wordt in elk geval 14 maanden in stand gehouden. Daarna wordt gekeken of deze truckparking definitief blijft.

Het parkeerterrein wordt verlicht en ook zijn er camera's aanwezig. Tijdens de openingstijden zal er een toezichthouder rondlopen op het terrein. Voor de vrachtwagenchauffeurs komt er een ontmoetingsplek in de vorm van een portocabin, met daarin tv's.

Op De Kulk is al geruime tijd veel overlast van vrachtwagens. Dat uitte zich in juli tijdens de stakingen bij de veerboten in het Franse Calais. Steeds meer vrachtwagenchauffeurs probeerden via Hoek van Holland de oversteek naar Engeland te maken. Stena Line had echter niet voor iedereen plek. Vrachtwagenchauffeurs gingen daardoor wildparkeren op het bedrijventerrein. Dat moet met het nieuwe parkeerterrein worden voorkomen.

Bron: WOS
Publicatiedatum: