Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Qatar: steeds meer bio van eigen bodem

In Qatar begint een project dat gericht is op het telen van betaalbare biologische producten , eindelijk vruchten af te werpen. Het Ministerie van Milieu heeft bekend gemaakt dat Qatar momenteel over vijf biologische bedrijven beschikt. Met de ontwikkeling van deze biobedrijven hoopt de regering van Qatar zijn burgers gezonde producten tegen betaalbare prijzen aan te kunnen bieden en de voedselveiligheid in het land te vergroten. 

Vorig jaar bleek uit een onderzoek dat inwoners van Qatar meer vlees, fruit en biologische levensmiddelen kopen. De jonge, welgestelde stadsbevolking kampt met overgewicht en probeert over te schakelen op een gezonder voedingspatroon.

Olfa Guetata, eigenaar van het biobedrijf Al Safwa, vertelt dat hij producten levert aan de Diplomaten Club, Italiaanse restaurants, het W Hotel en de Franse retailer Monoprix.

Hij voegt er aan toe dat de retailprijs van geïmporteerde tomaten op €38,70 per kilo ligt, biologische tomaten van Al Safwa kosten €9,55 per kilo, hetgeen een veel schappelijker prijs is.

Ook wordt er een project uitgevoerd waarbij 250 bedrijven aangesloten worden op een nieuw irrigatiesysteem, met als doel uiteindelijk alle 1.340 lokale bedrijven in Qatar op dit systeem aan te sluiten.

De woestijnstaat heeft weinig agrarische mogelijkheden en een snelgroeiend inwonertal. Hierdoor is Qatar grotendeels afhankelijk van de import. 

Vanwege de toegenomen binnenlandse productie is, het importcijfer van levensmiddelen van 90% naar 85% gedaald.

Tegen 2024 hoopt Qatar voor 40% in zijn eigen levensmiddelen te kunnen voorzien


Bron: dohanews.co
Publicatiedatum: