Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TR Turoni

Hardheidsmeter voor kersen, tomaten en avocado's

Klassieke hardheidsmeters voldoen niet voor tomaten, kersen en avocado's. TR Turoni heeft een hardheidsmeter ontwikkeld die de beste oogstperiode voor deze vruchten kan vaststellen. 



"Hardheidsmeters zijn niet alleen geschikt voor gebruik voor en tijdens de oogst, maar ook om het rijpingsproces van opgeslagen producten in de gaten te houden," aldus eigenaar Enrico Turoni.

De afgelopen jaren heeft TR Turoni deskundigheid ontwikkeld op het gebied van apparatuur voor rijpingscontrole zoals de DA-Meter, die veel gebruikt bij de teelt van appelen, peren, perziken, nectarines, abrikozen en pruimen.



Het bedrijf is er in geslaagd nieuwe non-destructieve instrumenten te ontwikkelen waarmee nauwkeurige informatie over de rijping kan worden verkregen en kosten worden bespaard, omdat de metingen sneller zijn en de gemeten producten niet weggegooid hoeven te worden. 

Publicatiedatum: