Hans Huijbers ZLTO heeft primeur met Google Glass

Op 15 november heeft Hans Huijbers een warm pleidooi gehouden voor meer transparantie en duurzaamheid in de agro sector. ICT technologie biedt nieuwe mogelijkheden om informatie makkelijk en snel beschikbaar te maken zodat de sector trots kan laten zien aan de consument hoe het eten wordt geproduceerd. Hans Huijbers bracht zijn pleidooi direct in de praktijk door als een van de eersten Google Glass uit te proberen, een bril waarmee je direct toegang hebt tot allerlei informatie en een goede oplossing voor ondernemers die hun handen vrij willen houden.Duurzaamheid en transparantie
Hans Huijbers ging in zijn presentatie in op de toenemende noodzaak om als sector open te zijn over de manier waarop geproduceerd wordt. "De tijd is voorbij dat je een hek om je erf kunt zetten". De maatschappelijke ontwikkeling is dat we willen weten waar ons voedsel vandaan komt. Ondernemers zullen zijns inziens moeten werken aan transparantie over de manier van produceren en bij het produceren ook nadrukkelijk aandacht moeten hebben voor duurzaamheid. Huijbers benadrukt dat met name het verwerven van een goeie positie in de keten een uitdaging is waar de sector voor staat. Dat is ook nodig omdat het vertrouwen van de consument in de manier waarop zijn voedsel wordt geproduceerd schade heeft opgelopen. Er is behoefte aan meer inzicht bij de consument in de manier van produceren, dit wordt versterkt door NGO's en de media. Ook vanuit de supermarkten ontstaat steeds meer de behoefte om zich hiermee te onderscheiden. App's, smartphones en Google Glass gaan de consument helpen te kiezen. Middels streepjescode of QR-code weet je dan als consument precies wat er in het pakje zit dat je koopt. ICT technologie is een zeer belangrijk middel om te komen tot een eerlijke en transparante keten.

Google Glass
Daphne Horn gaf een demonstratie over de werking van Google Glass. Ze heeft de beschikking over één van de weinige exemplaren die in Nederland beschikbaar zijn. Ze liet in een demonstratie van de mogelijkheden van Google Glass samen met Hans Huijbers zien dat er ook in de agrosector diverse toepassingen zijn zoals het opvragen van informatie tijdens het werk op het land. Omdat je in tegenstelling tot bijvoorbeeld een smartphone de handen vrij hebt kan er gewoon doorgewerkt worden. Daphne verwacht dat ook consumenten middels dit soort toepassingen steeds makkelijker toegang tot informatie krijgen. Het wordt dus steeds belangrijker dat deze informatie beschikbaar wordt gemaakt door ICT oplossingen voor het ontsluiten van ketengegevens.

Over VAA ICT consultancy
VAA ICT Consultancy ontwerpt en bouwt maatwerk ICT-oplossingen voor het ontsluiten van (keten)gegevens binnen bedrijven en tussen bedrijven. We leveren innovatieve oplossingen om kentallen in de keten te ontsluiten op het gebied van duurzaamheid. Zo ontwikkelen samen met de WUR in opdracht van de provincie Noord-Brabant de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV). Als een logisch vervolg van het ontsluiten van de ketengegevens heeft VAA standaard oplossingen ontwikkeld voor bedrijfsvergelijking en B2B klantportalen. Onze oplossingen kunnen we ook bij onze klanten implementeren, hosten en beheren. Onze klanten zitten voornamelijk in de agri-business, industrie en publieke sector.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven