Bedrijfsreportage Nickerson-Zwaan

Verschillende uientelers en handelaren gaven hun visitekaartje op het gebied van vakmanschap af door het aantal zaden te raden in de stand van Nickerson-Zwaan tijdens de landelijke Uiendag in Colijnsplaat. Daarom werden ze getrakteerd op 1 hectare zaad van het ras Centro én een rondleiding door het veredelingsbedrijf in Made. Vlnr. Andre Boot (Nickerson-Zwaan), Frans van den Berge (Wiskerke Onions), Jan Boone (Bowa), uienteler Ronald van der Maas, Danny Boogaard uit Kieldrecht (B), Luc Dewinne uit Grauw met z'n vader
Verschillende uientelers en handelaren gaven hun visitekaartje op het gebied van vakmanschap af door het aantal zaden te raden in de stand van Nickerson-Zwaan tijdens de landelijke Uiendag in Colijnsplaat. Daarom werden ze getrakteerd op 1 hectare zaad van het ras Centro én een rondleiding door het veredelingsbedrijf in Made. Vlnr. Andre Boot (Nickerson-Zwaan), Frans van den Berge (Wiskerke Onions), Jan Boone (Bowa), uienteler Ronald van der Maas, Danny Boogaard uit Kieldrecht (B), Luc Dewinne uit Grauw met z'n vader
Gevoel voor historie in de ontvangstruimte
Gevoel voor historie in de ontvangstruimte
Hoofd bewerking Nico Landsman van Nickerson-Zwaan leidde de deelnemers rond door de afdeling zaadbewerking en het pakhuis. Jan Boone (Bowa), André Boot (Nickerson-Zwaan) en Frans van den Berge(Wiskerke Onions) luisteren aandachtig.
Hoofd bewerking Nico Landsman van Nickerson-Zwaan leidde de deelnemers rond door de afdeling zaadbewerking en het pakhuis. Jan Boone (Bowa), André Boot (Nickerson-Zwaan) en Frans van den Berge(Wiskerke Onions) luisteren aandachtig.
Bij de ontvangstruimte komt alles binnen
Bij de ontvangstruimte komt alles binnen
Groepsfoto
Groepsfoto
Hier worden de afgerijpte komkommervruchten gedorst.
Hier worden de afgerijpte komkommervruchten gedorst.
De drooginstallaties
De drooginstallaties
De zaden worden gecalibreerd
De zaden worden gecalibreerd
De zaden worden op grootte geselecteerd in de calibreermachine, waarbij de grofste en kleinste fracties worden weggegooid en de middelste drie fracties overblijven.
De zaden worden op grootte geselecteerd in de calibreermachine, waarbij de grofste en kleinste fracties worden weggegooid en de middelste drie fracties overblijven.
Aandacht voor het callibreerproces
Aandacht voor het callibreerproces
Een zeefraam voor de calibreermachine
Een zeefraam voor de calibreermachine
Gecallibreerd uienzaad
Gecallibreerd uienzaad
Het zaad wordt op soortelijk gewicht gesorteerd op de 'SG-tafel'
Het zaad wordt op soortelijk gewicht gesorteerd op de 'SG-tafel'
Ronald van der Maas, André Boot en Frans van den Berge beoordelen het zaad
Ronald van der Maas, André Boot en Frans van den Berge beoordelen het zaad
Uitgesorteerd komkommerzaad
Uitgesorteerd komkommerzaad
Schoningsmachine
Schoningsmachine
…
Koolzaad. De onderste hand toont het geschoonde zaad, de bovenste het afval.
Koolzaad. De onderste hand toont het geschoonde zaad, de bovenste het afval.
Elektronisch kleinsorteren op kleur
Elektronisch kleinsorteren op kleur
Een magneetsorteerder
Een magneetsorteerder
Het pakhuis, waar miljoenen zaden liggen opgeborgen
Het pakhuis, waar miljoenen zaden liggen opgeborgen
Voorverpakte zaden om klanten binnen 24 uur van zaad te voorzien
Voorverpakte zaden om klanten binnen 24 uur van zaad te voorzien
De verpakkingslijn, de zakken-
De verpakkingslijn, de zakken-
en de blikkenlijn
en de blikkenlijn
Blikken van dezelfde diameter met verschillende hoogtes en materialen. De 'kartonnen' verpakking (rechts) wordt gebruikt voor het bonenzaad.
Blikken van dezelfde diameter met verschillende hoogtes en materialen. De 'kartonnen' verpakking (rechts) wordt gebruikt voor het bonenzaad.
Komkommerzaad klaar voor verzending
Komkommerzaad klaar voor verzending
De uitreiking van de prijs. Hier Jan Boone van Bowa
De uitreiking van de prijs. Hier Jan Boone van Bowa
Ronald van der Maas uit Kats
Ronald van der Maas uit Kats
Frans van den Berg van Wiskerke Onions.
Frans van den Berg van Wiskerke Onions.

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven