Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeiplukrobotproducent opent 1800 m² kantoorruimte en werkplaats

Donderdag 15 juni werd het nieuwe gebouw geopend dat Octinion recent bouwde in het Researchpark van Haasrode. Naast de 500 m² gerenoveerde kantoorruimte, breidde het Leuvense R&D-bedrijf uit met maar liefst 700 m² kantoor en labo's én een gloednieuwe werkplaats van 600m². Met ruimte voor 50 medewerkers zijn ze klaar voor een stevige groei, dankzij onder andere hun innovatieve plukrobot van aardbeien die over heel de wereld stof doet opwaaien.

Het groeiverhaal van Octinion begon in 2009, toen oprichter en CEO Tom Coen het idee had een R&D-bedrijf te starten met focus op de landbouw- en voedingssector. Octinion nam kort daarna haar intrek in Leuven waar het in 2016 besliste te investeren in een bedrijfsgebouw in het Researchpark van Haasrode. Acht jaar na de start telt Octinion zo'n 20 medewerkers en met nog een 10-tal openstaande vacatures die wachten op invulling, is een stevige groei een feit.
 

Het gebouw van Octinion telt 1800 m² werkplaats, kantoorruimte en labo's

Omdat groeien niet mogelijk is zonder de nodige ruimte, investeerde Octinion in de bouw van een nieuwe vleugel. Naast het huidige gerenoveerde kantoorgebouw van 500 m², werd er een volledig uitgeruste werkplaats ingericht en extra kantoorruimte voorzien. In totaal is er nu maar liefst 1800 m² kantoorruimte, werkplaats en labo's beschikbaar, goed voor zo'n 50 werknemers.

Op 15 juni werd dit nieuwe gebouw officieel in gebruik genomen. Samen met zo'n 100 relaties van het bedrijf, en met de assistentie van de heer Marc Lambotte, CEO van Agoria, werd het lintje doorgeknipt en een officieel startschot gegeven aan een nieuwe fase in de groei van het jonge bedrijf.
 

Marc Lambotte, CEO van Agoria (links) feliciteert Tom Coen, CEO van Octinion (rechts)

Inzetten op de aardbeiplukrobot
Het doel van Octinion de komende jaren is duidelijk: een revolutie teweegbrengen in de landbouwsector door nieuwe technologie te introduceren op de markt, zoals in eerste instantie een revolutionaire plukrobot voor aardbeien. Tom Coen, CEO van Octinion, licht toe: "Initieel dachten wij dat onze markt vooral Europa zou zijn, maar na de voorstelling van ons prototype vorig jaar, bleek er een grote wereldwijde vraag naar de robot, van de VS tot China".

Naast plukrobots zet Octinion in op zowel commerciële als eigen projecten, waarvan de rode draad te vinden is in het draagvlak tussen technologie en biologie. Tom Coen: "Dat kan gaan van voertuigen die autonoom op variabele ondergrond kunnen navigeren, plukken en behandelen van vruchten, en zelfs het bepalen van karakteristieken van voeding".

Voor meer informatie:
Octinion bvba
Interleuvenlaan 46
B-3001 Heverlee-Leuven
www.octinion.com
Publicatiedatum: