Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hans Elenbaas: "Piek zeegroentenverkoop altijd in de zomer"

Gedroogde zeekraal als zoutvervanger en Australische zeebanaantjes

Tholen - Het koude voorjaar werkte nou niet echt stimulerend bij de zeegroentenverkoop, maar toch blijft Hans Elenbaas optimistisch over de afzet. "Tijdens de zomerperiode moeten we gewoon knallen. De kwaliteit van de zeekraal en lamsoor is dankzij deze temperaturen echt perfect, want echt warm weer is ook weer niet goed voor het product, maar een zonnetje kunnen we best gebruiken."


Hans Elenbaas

Elenbaas Zeegroenten belevert tal van restaurants, visboeren, groentehandelaren en supermarkten in heel Europa. "De vraag is nu met het warmere weer wel aangetrokken en er is een mooie balans tussen vraag en aanbod. Het gros van ons product komt nu uit Frankrijk. Er is ook wat Hollands product beschikbaar. Die was in het begin kwalitatief vrij zwak, maar wordt nu beter."


Zoutmelde en schorrekruid

Volgens Hans wordt het product zeekraal steeds meer gewaardeerd. "In de winter importeren we het uit Israel en Mexico, maar dat is kwalitatief toch een ander verhaal. Als het zomer is, gaan steeds meer consumenten aan zeekraal denken. In de winter verloopt de afzet toch wat slapper en is er meer concurrentie. Maar dat is niet meer geworden dan andere jaren. De markt breidt zich jaarlijks uit en daardoor zijn vraag en aanbod over het algemeen mooi in evenwicht. Het is gewoon zaak dat je een betrouwbare leverancier bent en een kwalitatief goed product blijft leveren."



Overigens gaat het zeegroentenassortiment veel verder dan zeekraal en lamsoor. "Zo hebben we schorrekruid, zoutmelde en importeer ik sinds begin dit jaar zelf ook zeebanaantjes uit Australiƫ. Een prachtig product dat lang houdbaar is en een smaak die de zeekraal overtreft", vertelt Hans, enthousiast. "Natuurlijk zit er wel een prijskaartje aan, want we hebben wel te maken met logistieke en arbeidskosten. De vraag is goed, ook Sligro verkoopt onze zeebanaantjes."


Zeebanaantjes met kokkels en zeekraalzout

Daarnaast is Elenbaas ook gestart met geconserveerde producten. "We hebben gedroogde zeekraal als zoutvervanger in kleine potjes van 30 gram voor de consument en in emmertjes voor de horeca. Dat begint nu leuk te lopen."



Voor meer informatie:
Hans Elenbaas
Elenbaas Zeegroenten
Ampereweg 14
4338 PT Middelburg
Tel: 0118-602200
Fax: 0118-601047
www.zeekraal.nl

Gerelateerde artikelen → Zie meer