
Hans Elenbaas
Elenbaas Zeegroenten belevert tal van restaurants, visboeren, groentehandelaren en supermarkten in heel Europa. "De vraag is nu met het warmere weer wel aangetrokken en er is een mooie balans tussen vraag en aanbod. Het gros van ons product komt nu uit Frankrijk. Er is ook wat Hollands product beschikbaar. Die was in het begin kwalitatief vrij zwak, maar wordt nu beter."

Zoutmelde en schorrekruid
Volgens Hans wordt het product zeekraal steeds meer gewaardeerd. "In de winter importeren we het uit Israel en Mexico, maar dat is kwalitatief toch een ander verhaal. Als het zomer is, gaan steeds meer consumenten aan zeekraal denken. In de winter verloopt de afzet toch wat slapper en is er meer concurrentie. Maar dat is niet meer geworden dan andere jaren. De markt breidt zich jaarlijks uit en daardoor zijn vraag en aanbod over het algemeen mooi in evenwicht. Het is gewoon zaak dat je een betrouwbare leverancier bent en een kwalitatief goed product blijft leveren."

Overigens gaat het zeegroentenassortiment veel verder dan zeekraal en lamsoor. "Zo hebben we schorrekruid, zoutmelde en importeer ik sinds begin dit jaar zelf ook zeebanaantjes uit Australiƫ. Een prachtig product dat lang houdbaar is en een smaak die de zeekraal overtreft", vertelt Hans, enthousiast. "Natuurlijk zit er wel een prijskaartje aan, want we hebben wel te maken met logistieke en arbeidskosten. De vraag is goed, ook Sligro verkoopt onze zeebanaantjes."

Zeebanaantjes met kokkels en zeekraalzout
Daarnaast is Elenbaas ook gestart met geconserveerde producten. "We hebben gedroogde zeekraal als zoutvervanger in kleine potjes van 30 gram voor de consument en in emmertjes voor de horeca. Dat begint nu leuk te lopen."

Voor meer informatie:
Hans Elenbaas
Elenbaas Zeegroenten
Ampereweg 14
4338 PT Middelburg
Tel: 0118-602200
Fax: 0118-601047
www.zeekraal.nl