Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fieldlab FreshTech brengt voedseltheorie in de praktijk

Studenten bouwen aan de voedselketen van de toekomst

Studenten van de opleiding Groene Business en Logistiek van Lentiz MBO Barendrecht verdiepen zich in de technologie achter de voedselketen en brengen die vervolgens in de praktijk. Ze bouwen robotarmen, testen sensoren, analyseren data en onderzoeken verse producten.

© Fieldlab FreshTech

Tijdens een recent bezoek aan Phenomea, de hightech onderzoeksfaciliteit van Wageningen University & Research, kwamen zij in aanraking met vragen zoals hoe appels maandenlang vers blijven en hoe supermarkten het hele jaar door eetrijpe avocado's kunnen aanbieden. Ook maakten zij kennis met Sweeper, de paprika-plukrobot die laat zien hoe snel de tuinbouw robotiseert.

Versheid, veiligheid en duurzaamheid in de versketen
Met deze inzichten werken de studenten vervolgens in het Fieldlab FreshTech in Barendrecht. In samenwerking met vakexperts en ondernemers ontwikkelen de studenten oplossingen voor versheid, veiligheid en duurzaamheid in de versketen.

Ze onderzoeken hoe voedselverspilling kan worden verminderd, hoe kwaliteit het beste bewaakt kan worden en hoe logistieke processen slimmer ingericht kunnen worden. Zo ervaren zij direct de rol van technologie in de voedselketen van morgen.

Bouwen aan toekomst voedingssector
"Wie graag vooruitdenkt, veilig werkt en houdt van innovatie, vindt in het Fieldlab FreshTech een inspirerende omgeving waar ideeën werkelijkheid worden", zegt Pieter van Dijk, docent Groene Business en Logistiek. "Hier bouwen studenten niet alleen aan hun eigen toekomst, maar ook aan die van de voedingssector."

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer