Het paprika-assortiment op Duitse groothandelsmarkten bestond afgelopen week uit Nederlandse en Spaanse paprika's, met daarnaast voornamelijk Turkse puntpaprika's. Poolse en Belgische leveringen maakten dit segment compleet. In München konden klanten nog steeds kiezen uit regionaal geteelde paprika's in alle drie de kleuren, terwijl paprika's uit Franken in Frankfurt stevig tussen de € 4 en 5 werden verkocht.
De invoer vanuit Spanje nam geleidelijk toe, terwijl het aandeel Centraal-Europese import wat afnam. Hoewel de Spaanse paprika's ter plaatse nog enigszins klein waren, waren ze vaak goedkoper dan die uit Nederland en België. Daarnaast verschenen er vaker Spaanse puntpaprika's op de markt.
Over het algemeen leidde de geleidelijke overgang tot meer gedifferentieerde partijen qua grootte en kwaliteit, hetgeen resulteerde in bredere prijsklassen. De prijsstabiliteit nam licht toe, met name voor de reguliere gele en rode varianten uit alle herkomstlanden. Afhankelijk van de kalibratie varieerden de prijzen voor dozen van 5 kg tussen de 8 en 11 euro. In Berlijn varieerden de prijzen voor Turkse producten tussen € 15 en € 18 per doos van 6 kg.
© BLE
Klik hier om direct naar het volledige markt- en prijsrapport te gaan.
Sla
Binnenlandse en Belgische sla was beschikbaar. Binnen het ijsbergsla-segment domineerde de Nederlandse sla, terwijl de invoer uit Spanje blijkbaar toenam. Bonte sla kwam uitsluitend uit Duitsland.
Komkommers
Het aanbod van Spaanse komkommers werd geleidelijk intensiever, maar bleef qua volume achter bij de Nederlandse en Belgische partijen. Het lokale aanbod nam ook in volume toe en vulde het marktaanbod verder aan.
Tomaten
Het aanbod werd voornamelijk gedomineerd door Belgische en Nederlandse pruim-, ronde en cherrytomaten. Italiaanse cherrytomaten, Turkse trossen en Poolse vlees- en ronde tomaten maakten het aanbod compleet. Diverse Duitse producten waren in mindere mate op de markten vertegenwoordigd.
Bron: BLE