Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Havenaar, Frutas Luna:

"Spaanse paprikatelers met handen in het haar door trips Parvispinus"

Tholen - "De herfst is al lang begonnen, maar daar merken we hier in ieder geval nog niks van. Er wordt nog steeds 27 graden of meer gemeten in Zuid-Spanje, en de nachttemperaturen zijn ook nog 20 graden. Wat met zich meebrengt dat alles voorspoedig door groeit", vertelt Kees Havenaar van Frutas Luna uit Almería.

"Maar dat betekent ook dat niet alleen de planten, maar ook de bezetting van de ongewenste vijanden doorgroeit. Deze winter gaan we echt heel veel problemen krijgen met de trips Parvispinus. Telers zitten nu al met hun handen in hun haar! Oplossingen hiervoor zijn er nog niet, deze trips zit op het blad, en elke paprika die tegen het blad aanhangt raakt hierdoor verminkt (zie foto onder) en zo heeft iedere teelt wel zijn problemen."

© Frutas Luna

Maar zolang de zon schijnt blijven we optimistisch bij Frutas Luna. Tot op heden staat alles er goed bij, en onze telers hebben tot nu toe alles onder controle. De Palermo teelt komt wat later op gang, ik verwacht dat begin november de eerste zullen komen, en we verwachten dat we half december vol in de oogst zitten. De peperteelt begint nu langzaam op gang te komen, we zijn nu de eerste groene aan het plukken, en verwachten week 44/45 gesteld te staan voor de programma's."

© Frutas Luna

"De aubergines zijn al een maand in de running, de kwaliteit is goed, ze hebben weinig last van de warmte en ze zijn al een tijdje goed aan de prijs. De komkommers zijn nu ook al een paar weken bezig, verschillende retailers zijn al voor een deel over. De mini-komkommers doen het erg leuk, met een mooie afzetspreiding tussen een beetje vrije markt en veel programma's." De eerste trostomaten melden zich nu ook, maar zijn niet goed. De eerste trossen hangen vaak op de grond en zijn erg vuil. Ik denk zelf dat dit nog een week of drie duurt en dan kunnen we er vol in. Als Frutas Luna hebben we volop plannen en ambitie dit seizoen", besluit Kees.

© Frutas Luna

Voor meer informatie:
Kees Havenaar
Frutas Luna
Tel +34 950 178 653
[email protected]
www.frutasluna.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer