Snijpunt viert 15-jarig bestaan
Vanuit het oorspronkelijke paprika teeltbedrijf van Karel Vromans aan de Hoge Noordweg in Naaldwijk startte hij samen met toenmalig student Marco Romein het bedrijf op. Beide zagen mogelijkheden paprika gesneden te leveren aan groentesnijbedrijven en maaltijdfabrikanten. Na uiterst moeizame beginjaren waarin alle kinderziektes overwonnen moesten worden, kreeg het bedrijf steeds meer gestalte en nam de professionalisering toe.
De eerste drie jaren na de start waren ontzettend moeilijk, vertelt Marco Romein: ‘We wisten dat er mogelijkheden waren om paprika gesneden te leveren aan groentesnijbedrijven, maar we hadden geen enkel vergelijkingsmateriaal. Wat wij gingen doen, dat deed nog niemand. We moesten alles zelf leren en hierbij gingen er vanzelfsprekend een aantal dingen niet goed’
Na een aantal jaren ging het al veel beter en werd de eerste export van gesneden paprika gerealiseerd naar België en Engeland. Vooral de export naar Engeland opende veel deuren, die daarvoor gesloten waren. Belangrijkste reden hiervoor is dat er in Engeland veel strengere eisen zijn op het gebied van voedselveiligheid.
Door een gezonde groei werd vier jaar na de oprichting de locatie aan de Hoge Noordweg uitgebreid. Er werd een tweede productielijn geplaatst en zo werd de capaciteit verdubbeld. In 2005 was Snijpunt weer uit zijn jasje gegroeid en verhuisde men naar het Rainbow gebouw op het ALC terrein op de Coldenhove (De Lier).
Met nog altijd dezelfde visie, namelijk het beleveren van groentesnijbedrijven met groentehalffabricaten, werden de producten inmiddels al geëxporteerd naar Scandinavië en Duitsland. Door vraag uit de markt werd het assortiment steeds verder uitgebreid en weten de klanten Snijpunt steeds beter te vinden als dé totaalleverancier van groentehalffabricaten.
Na 3 jaar verder te zijn gegroeid, heeft Snijpunt sinds begin 2009 een geheel nieuw eigen pand aan de Poortcamp in De Lier gerealiseerd. In datzelfde jaar heeft Karel Vromans het stokje overgedragen aan Bjørn van Holsteijn. Kijkend naar de toekomst geeft Bjørn van Holsteijn aan dat Snijpunt zich de komende jaren richt op verdere groei in export van haar bewerkte groenten, waarin de kernwaarden flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid voor de klant vanzelfsprekend zijn.
Voor felicitaties of meer informatie:
Snijpunt
Poortcamp 29
2678 PT DE LIER
t: (0174) 63 79 00
f: (0174) 63 79 09
[email protected]
www.snijpunt.nl