Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aubergine wint terrein in Nederlandse keuken

Na Italië en Spanje is Nederland binnen de EU de derde producent van aubergines. De belangrijkste afzetmarkten zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de binnenlandse markt. Hoewel Zuid-Europeanen traditioneel de grootste liefhebbers zijn – met name in Italië en Spanje – groeit ook in Nederland de populariteit van de groente.

© GroentenFruit Huis

Gemiddeld eten Nederlanders zo'n halve kilo aubergine per jaar, vergelijkbaar met de consumptie in Duitsland. Opvallend is dat de Nederlandse supermarktverkopen in 2024 met 7 procent zijn gestegen. Daarmee verovert de aubergine steeds vaker een prominente plek in de keuken.

© GroentenFruit Huis© GroentenFruit Huis

Meer cijfers en trends zijn te vinden in de Factsheet Aubergine van GroentenFruit Huis.

Bron: GroentenFruit Huis

Gerelateerde artikelen → Zie meer