Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kinderen nemen kijkje bij kastelers

"Wow, hoeveel radijsjes zijn dat wel niet?"

In de Zappelin-serie 'Waar komt mijn eten vandaan?' gaan kinderen op bezoek bij een tuinbouwbedrijf waar ze alles mogen bekijken en proeven. "Wow, hoeveel radijsjes zijn dat wel niet?" zeggen de kinderen verbaasd als ze de radijskas in lopen. Ze leren van de radijsteler hoe de radijs als zaadje begint en uiteindelijk de radijs wordt die je op je bord krijgt. Ook krijgen ze te zien dat er niet alleen rode radijzen zijn, maar ook witte en paarse.

Bekijk hier de aflevering.

In een andere aflevering krijgen kinderen te zien waar paprika's eigenlijk vandaan komen. "Een paprikaplant kan wel twee keer zo groot worden als een groot mens, namelijk 4 meter," leren de kinderen. Hommels zorgen ervoor dat de bloemetjes bestoven worden, dan wordt het eerst een groene paprika, waarna het meer oranje wordt. Smaken de verschillende kleuren ook anders? Na wat te proeven, komen de kinderen er meteen achter dat oranje paprika's zoeter zijn.

Bekijk hier de aflevering.

Voorpaginafoto: © KRO-NCRV

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer