De paprikateelt in Mexico is in volle gang. "We zijn net begonnen met de oogst en de volumes uit zowel Jalisco als Nayarit zijn zeer veelbelovend," zegt Jose Luis Obregon van IPR Fresh. Hij benadrukt dat de producten uit deze regio's een mooie consistentie hebben in grootte, kwaliteit en opbrengst.
© IPR Fresh
De seizoenen in beide regio's zijn volgens planning gestart. Jalisco is drie weken geleden met de productie begonnen en zal dit voortzetten tot januari. Nayarit startte vorige week met de oogst en zal doorgaan tot februari of maart. Tegelijkertijd begint de oogst in Sinaloa in december en loopt deze door tot half juni.
Vraag naar paprika's stabiel
De vraag naar paprika's in de kleuren rood en geel blijft sterk. "Naarmate er meer volume op de markt komt, vertraagt de vraag enigszins. Gelukkig beschikken we over sterke contracten," merkt hij op, terwijl hij ook vermeldt dat de paprika's van uitstekende kwaliteit zijn.
© IPR Fresh
Ondertussen begint de prijs zich te stabiliseren. "Aanvankelijk waren de prijzen hoog, maar zodra iedereen aan het oogsten is, dalen ze," zegt Obregon. "Nu we klaar zijn voor het seizoen met goede promotievolumes, bespreken we de beschikbaarheid met onze klanten om hen te voorzien van een constante voorraad. We zien uit naar dit seizoen."
Voor meer informatie:
Jose Luis Obregon
IPR Fresh
Tel: +1 520 377 5710
[email protected]
www.iprfresh.com