Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) organiseert van 15 tot en met 21 september voor het eerst de Lekker van bij ons-week. Tijdens deze actieweek roept de organisatie alle Vlamingen op om het winkelmandje zoveel mogelijk te vullen met lokale producten. Belgische groenten, een lokaal stuk vlees, zuivel van eigen bodem of een eitje van bij ons: dat smaakt, volgens VLAM, niet alleen heerlijk, maar het is ook goed voor de Vlaamse landbouw, het milieu en de economie.
© Travelbook | Dreamstime
Voorkeur voor Vlaams
Uit eigen onderzoek door VLAM blijkt dat 47% van de Vlamingen belang hecht aan de herkomst van verse producten, met een duidelijke voorkeur voor Vlaamse producten. Tegelijk geeft meer dan de helft (52%) aan in de toekomst nog vaker voor lokaal te willen kiezen. Bovendien vindt 73% van de Vlamingen dat we met z'n allen meer voedingsproducten van eigen bodem zouden moeten kopen. Met de Lekker van bij ons-week wil VLAM dat goede voornemen omzetten in actie.
Lokaal kopen is goed voor iedereen
"Onze Vlaamse producenten steken elke dag opnieuw hun passie, kennis en vakmanschap in het maken van kwaliteitsvolle voeding", zegt Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns. "Ze leveren topproducten af die voldoen aan strenge normen. Door lokaal te kopen steun je niet alleen onze landbouwers, je kiest ook voor versheid, kwaliteit én duurzaamheid. Dat is een bewuste keuze met impact."
Voor meer informatie:
VLAM
Koning Albert II-laan 15, bus 411
1210 Brussel
T +32 2 486 64 94
[email protected]
https://www.vlaanderen.be/vlam/