Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Doel is om in 2030 de verspilling te halveren ten opzichte van 2015

Nederland gooit jaarlijks nog altijd 2,3 miljard kilo voedsel weg

Tussen 2015 en 2023 is voedselverspilling in Nederland met 17% gedaald, maar er wordt nog steeds jaarlijks 2,27 miljard kilo voedsel verspild — goed voor zo'n 4,5 miljard maaltijden. Dat blijkt uit de Monitor Voedselverspilling die minister Wiersma naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, schrijft AD.

Het doel is om in 2030 de verspilling te halveren ten opzichte van 2015. Hiervoor werken het ministerie, het Voedingscentrum, en de Stichting Samen tegen Voedselverspilling (STV) samen aan bewustwording, betere houdbaarheidsinformatie (zoals 'kijk-ruik-proef'), en portiecontrole in de horeca.

Ook de voedingsindustrie en landbouw verspillen veel, maar daar wordt onderzocht hoe oogstverliezen en productieverspilling kunnen worden beperkt.

Bron: AD

Gerelateerde artikelen → Zie meer