Food100 presenteert voor de negende keer de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. De Food100-lijst bestaat uit 50 inspirerende jonge talenten onder de 35 jaar en 50 ervaren impactmakers boven de 35 jaar uit verschillende hoeken. Uit de hoek van tuinbouwtechniek komen we Angela Luiten van Hoogendoorn Growth Management en Ruud Barth van Saia Agrobotics tegen.
Bekendmaking van de zes Food100 Foodhelden 2025
Zes voedselveranderaars uit de Food100-lijst worden vanwege hun buitengewone prestaties benoemd tot Foodheld 2025. Op 21 november maakt de Food100-jury tijdens een netwerkevent bij BlueCity in Rotterdam bekend wie deze speciale vermelding ontvangen.
De Food100-jury
De onafhankelijk vakjury van 2025 bestaat uit zeven vernieuwende professionals uit de foodsector met ieder een eigen expertise:
- Juryvoorzitter Lisanne van Oosterhoud, programmamanager Next Tech Food Factories, en is onderdeel van World Food Forum, RVO Participatietafel Voedseltransitie en Klimaatpact-ambassadeurs
- Anouk Snelders, oprichter en mede-eigenaar van Health Food Wall
- Bas Turk, oprichter TommyTomato
- Herman Lelieveldt, auteur en voedselpoliticoloog aan University College Roosevelt
- Ivar van Dorst, oprichter van boerderij en boerderijwinkel Ekoto
- Rahaf Al Lemoni, oprichter Daffee
- Sheila Struyck, venture partner en co-founder bij NBI Impact Investors en chef duurzame gastronomie
Initiatiefnemers
De Food100-lijst is een initiatief van samenwerkingsverband AgriFood Capital, kenniscentrum Food Hub, inspiratieplatform Food Inspiration en het Slow Food Youth Network. Food100 wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, aaff, Provincie Noord-Brabant en Food Impactors.