Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Universiteit Twente en Het Foodatelier bedenken alternatieven voor lastige verpakkingen

Voor consumenten vormen veel verpakkingen een bron van ergernis. De Universiteit Twente en het bedrijf Het Foodatelier, dat zich bezighoudt met voedingsmiddelenconcepten, gaan daar wat aan doen. Vanaf september opent de UT de European Packaging Gallery. Hoogleraren en studenten gaan op verzoek van bedrijven alternatieve verpakkingen ontwikkelen.

Beide partijen bieden hulp bij de verpakking van nieuwe producten of voor alternatieve verpakkingen van bestaande producten. Daarbij wordt gelet op het milieuaspect, uiterlijk, gebruik en houdbaarheid.

Roland ten Klooster, sinds 2006 hoogleraar Packaging Design en Management op de UT (faculteit CTW), constateert dat er veel rampverpakkingen in de omloop zijn. “Veel gesealde verpakkingen leveren frustratie op. Denk daarbij aan verpakkingen van kaas, bakjes vleeswaren en flesdoppen met een randje kunststof dat verwijderd moet worden. Buiten de foodsector is zogenaamde blisterverpakking irritant, zoals de gelaste verpakking van USB-sticks en dat soort producten. Omdat bedrijven veel aandacht besteden aan uiterlijk, kostenbesparing en de machinale kant van de verpakking, valt de gebruiker wel eens tussen wal en schip. Het klinkt gek, maar verpakkingsontwerp is nog te vaak een ondergeschoven kindje binnen het bedrijfsleven.”


Bron: Universiteit Twente
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer