Universiteit Twente en Het Foodatelier bedenken alternatieven voor lastige verpakkingen
Beide partijen bieden hulp bij de verpakking van nieuwe producten of voor alternatieve verpakkingen van bestaande producten. Daarbij wordt gelet op het milieuaspect, uiterlijk, gebruik en houdbaarheid.
Roland ten Klooster, sinds 2006 hoogleraar Packaging Design en Management op de UT (faculteit CTW), constateert dat er veel rampverpakkingen in de omloop zijn. “Veel gesealde verpakkingen leveren frustratie op. Denk daarbij aan verpakkingen van kaas, bakjes vleeswaren en flesdoppen met een randje kunststof dat verwijderd moet worden. Buiten de foodsector is zogenaamde blisterverpakking irritant, zoals de gelaste verpakking van USB-sticks en dat soort producten. Omdat bedrijven veel aandacht besteden aan uiterlijk, kostenbesparing en de machinale kant van de verpakking, valt de gebruiker wel eens tussen wal en schip. Het klinkt gek, maar verpakkingsontwerp is nog te vaak een ondergeschoven kindje binnen het bedrijfsleven.”
Bron: Universiteit Twente