Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groene tomaten sneller rood krijgen met een paprika

Aan het einde van het groeiseizoen blijven veel tomaten in Nederlandse tuinen en kassen hardnekkig groen. Door kortere dagen en lagere temperaturen stagneert de natuurlijke rijping. Een slimme keukentruc biedt uitkomst: leg groene tomaten samen met een rijpe paprika (of banaan) in een papieren zak op een warme plek, meldt Compres. Het ethyleengas dat vrijkomt, versnelt de rijping tot wel vijf dagen. Met deze simpele en duurzame techniek wordt er meer uit de lokale oogst gehaald én verminder je voedselverspilling.

Gerelateerde artikelen → Zie meer