Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een ander verhaal over komkommers

Inge Bergsma-De Vries van Drenthe Growers stond recent in diverse kranten met een verhaal over 'komkommertijd'. Inge krijgt in het verhaal volop de kans om komkommerfeitjes te vertellen en over hoe mooi het werk en de sector is. Ze werd er blij van, vertelt ze in haar column in Nieuwe Oogst. Het was een keer niet nodig in de verdediging te gaan.

Eén van de feitjes uit het verhaal gaat over een glazen weegschaal. "Hier leren we nieuwe werknemers hoe zwaar de perfecte komkommer is. Als ze 350 gram wegen, moeten ze geplukt worden. Niet te vroeg en niet te laat." De werknemers van Drenthe Growers, veelal afkomst uit landen als Polen, Hongarije en Moldavië, blijken er goed in. Ze werken vaak zes weken op, drie weken af en gaan als ze niet in de komkommers werken een periode naar huis.

Bron: Reformatorisch Dagblad (€)

Gerelateerde artikelen → Zie meer