Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Plukken op de grond is niet meer te doen"

Bij Fruitboerderij Oold Bleank telen ze aardbeien inmiddels niet meer in de grond, maar op stellingen. "Plukken op de grond is niet meer te doen. Daar krijg je niemand voor. Dit is ideaal", zegt teler Jos in Tubantia.

In de afgelopen jaren, waarin ooit begonnen werd met alleen appels, is de teelt ook opgeschaald, van 0,5 hectare in het begin naar tegenwoordig 5 hectare.

Het geheim van een goede aardbeienteelt volgens telers Jos en Margriet Schilderink: "50 procent is planteigenschap, 25 procent is de temperatuur en 25 procent is aan de teler. Dan komt vakmanschap kijken. Het gaat om de ultieme zoete smaak. En die kun je bewerkstelligen door een combinatie van de optimale hoeveelheid water op het juiste moment met het tijdstip van plukken. Hoe later, hoe beter, maar ook weer niet té laat, want een overrijpe aardbei is kwetsbaar."

Gerelateerde artikelen → Zie meer